Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Xentrix -reunion za Underwall festival

Ekskluzivan reunion nastup grupe XENTRIX na UNDERWALL 2013 festivalu!!!

Prvi festivalski nastup u posljednjih 20 godina!

Xentrix_ZD_promo

UNDERWALL ponosno objavljuje!
Legende britanskog Thrash Metala XENTRIX potvrdili su svoj nastup u Zadru i to kao prvi headliner UNDERWALL festivala u petak, 07.06. 2013. godine!
Biti će to prvi festivalski nastup ovih legendi Thrash metal glazbe nakon punih 20 godina, što je jedinstvena prilika za sve one koji su uz ovu glazbu odrastali desetljećima, kao i za sve nove ‘headbangere’.
XENTRIX su osnovani davne 1985. godine, te su na svojim nastupima izbacivali toliko energije da su ih čelnici britanske podružnice Roadrunner Recordsa vrlo brzo uočili te s njima potpisali ugovor 1989. godine. Tome je kumovala i ocjena od 5 zvjezdica u čuvenom magazinu KERRANG za njihovo demo izdanje.
Debi album ‘Shattered Existance’ izašao je godinu kasnije i zapanjio britanske medije, koji su ih nazvali herojima, dok su turneja sa Sabbat, te potom headline turneja 1990. to i potvrdile. Na kasnijem EP-u grupa je među tri nove pjesme uvrstila cover Ray Parker Juniora ‘Ghostbusters’, te izazvala kontroverze koristeći logo istoimenog filma na omotu svog EP-a. EP je postigao veliki uspjeh, što je značilo snimanje novog albuma ‘For Whose Advantage’, također za Roadrunner Records, te europsku turneju sa Annihilator, kolegama iz Roadrunnera, kao i koncerte s Testamentom i Sepulturom.
Slijedi album ‘Kin’, koji njihovu glazbu skreće u progresivne sfere, kao i turneja s grupom Tankard. U godinama koje slijede dogodilo se mnogo promjena u postavi i dugi periodi ne sviranja da bi nakon kratke turneje 2006. bend prestao s radom.
XENTRIX povijest pamti kao jedne od najznačajnijih bendova Thrash Metal pokreta u UK. Njihov najveći nastup dogodio se 1991. kada su bili support Slayeru na Wembleyu.

Xentrix nikada nisu postali svjetski top metal band, no mnogi underground nastupi s posjetom od 2000 do 5000 ljudi, svrstali su ih među legende britanske metal glazbe. U 2013. godini najavili su povratak na scenu nastupima s grupama Kreator i Evile, te festivalskim nastupom na Bloodstocku najavili rad na novom albumu, što su fanovi oduševljeno dočekali.

Nastup na Underwallu im je prvi festivalski nastup u zadnjih 20 godina i sasvim sigurno je da će prvi dan Underwalla biti prava poslastica i ekskluziva za sve ljubitelje metal glazbe.

Vidimo se u Zadru!!

Xentrix – For Whose Advantage video – http://www.youtube.com/watch?v=oxhPqzer6_g&feature=youtu.be

 

http://www.underwallfestival.com/
https://www.facebook.com/UnderwallFestival

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *