Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Veliki mjesečni horoskop za Ovna

Prosinac je zadnji mjesec u godini. Donosi nam preokrete i buran kraj godine. Pročitajte što vas sve očekuje.

OVAN 21.3. – 20.4.

ovanNajraspoloženiji ste za uživanje u praznicima, dok Sunce, Merkur i Venera borave u prijateljskom Strijelcu, naročito u vrijeme velikodušnog i sretnog odnosa Venere i Jupitera te Urana sa Suncem i Merkurom (4. i 5.). U vrijeme Punog mjeseca u Blizancima (6.), okupirani ste planovima za putovanje. Družite se, razgovarajte i svima obznanite što vam je na umu. Ova živahna komunikacija dovodi do entuzijastičke perfekcije 8., 12. i 14. Vjera u bolji život i pozitivnu budućnost obnavlja vjeru u ostvarenje snova.

Dodatni poriv harmonične energije i fizičke snage dolaze u vrijeme ulaska vašeg vladara Marsa u nekonvencionalni znak Vodenjaka. Uživat ćete u društvenim i grupnim aktivnostima – ne samo u svrhu zabave, nego i nekog važnog zajedničkog cilja. Lagano otrežnjenje u emocionalnom smislu daje vam priliku za jasniju prosudbu o prijateljima, kao i vašem mjestu i položaju u društvu u širem smislu. Uhvati li vas neka želja za osvajanjem pozicije moći, posegnite za samokontrolom oko 9. i 14.

Najveći pritisak ćete osjetiti oko 15. prosinca, u vrijeme još jednog napetog odnosa Urana i Plutona, naročito ako u natalnom horoskopu imate neki planet na 12. stupnju Ovna, Raka, Vage ili Jarca. Odnos ova dva tijela vas tjera na promjenu već nekoliko godina, a govori o stalnom sukobu između “starog” i “novog”. Ako ste dosad radili na sebi s namjerom stvaranja i prihvaćanja promjena, mogli biste osjetiti kako se borba napokon bliži kraju. No, ako ste joj se agresivno opirali, dobit ćete snažno upozorenje koje će vas protresti i probuditi s namjerom ukazivanja na ono najvažnije.

Odnosi Venere i Merkura u Jarcu s Plutonom i Uranom (20., 24. i 25.) govore o nekontroliranim pritiscima i problemima u vezama, poslu, financijama, a ukazuju na ono što vam predstavlja vrijednost. Sa snažnim uvjerenjem postavite tu vrijednost u temelje, u vrijeme Mladog Mjeseca (21.) u Jarcu. Uran će u to vrijeme krenuti u direktni hod, što može uzdrmati i donijeti nesigurnost u spomenute temelje. U tom će vas slučaju na novom putu pratiti nestabilnost i nervozno ponašanje.

Jupiter u retrogradnom hodu (od 8.) vas može pokrenuti na procjenjivanje svog ljubavnog života, ali praznična atmosfera vas neće mimoići. Suosjećajni Neptun dolazi  kontakt s Venerom, Merkurom i Suncem (14., 20., 26.) i podsjeća vas da vjera u dobro, zov vlastitog srca i slušanje unutarnjeg glasa, u potrazi za vodstvom i samopouzdanjem, pomaže u podnošenju velikih životnih promjena. Saturn napokon ulazi u znak Strijelca (23.) i skreće vašu pažnju s podsvjesnih emocija na svjesnu viziju vlastite budućnosti i sposobnost poduzimanja akcije kako biste je ostvarili. To uključuje i učenje novih vještina ili dodatno obrazovanje pomoću kojeg možete napredovati. Na Staru godinu, budite zvijezda vodilja tih promjena, odložite ratnu opremu i uživajte u običnoj zabavi. Suočite se s 2015. s mirom u srcu, a ne borbenošću.

LJUBAV Ne ostajte u kući, kad vam se nudi toliko prilika za ljubav, uzbuđenje i dobar provod, odete li negdje na put ranije u prosincu. Zavodljiva Venera, flertu skloni Merkur i vruće Sunce prolaze vašim poljem putovanja; kad se nađu u sjajnom odnosu s Jupiterom (4., 12. i 14.), mogli biste naći pravu ljubav ili potaknuti uzbuđenje u postojećoj vezi.

NOVAC I POSAO Mnogi se nađu u dugovima u vrijeme Božća, no vi izlazite i financijske crne rupe kredita, dugova i zajedničkih resursa (23.) Posljednje dvije i pol godine, teško ste kontrolirali svoju ekonomsku sudbinu, a vaš opstanak je možda ovisio i o tuđem novčaniku. Kad ambiciozni Mars u vašem polju karijere stupi u kontakt sa Saturnom (1.), budite sigurni kako se više nikada nećete morati oslanjati na druge.

ZDRAVLJE Duga bora za uspjeh u karijeri i posljedična financijska neovisnost donose i povrat samopouzdanja. Nježni Neptun u vašoj psihološkoj zoni vas je ubuzimao osjećajem sumnja u sebe dugo vremena, ali sada stupa u dobre odnose sa šarmantnom Venerom, pametnim Merkurom i smirenim Suncem u polju karijere (14., 20. i 26.); profesionalna ostvarenja donose i unutarnji mir. Umjesto da i dalje stojite sa strane, sad ste vi taj koji osjeća ravnotežu s univerzumom.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *