Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Valentinovo u znaku prijateljica

prijateljiceNajčešći scenarij Valentinova većine nas pripadnica ljepšeg spola jest dan ili večer koju provodimo s njim na ovaj ili onaj način. Dani prije tog velikog događaja posvećeni su analizi veze/braka i dosadašnjeg odnosa iz kojeg najčešći zaključci, priznajmo, idu u smjeru što mu kupiti ove godine i gdje će me odvesti tu večer?

Prošle godine ostala sam nemalo iznenađena kada sam se našla na kavi u društvu vrlo drage prijateljice i njezinih dviju kolegica s posla. Punih sat vremena njih dvije vodile su razgovor o kupnji poklona svojim dečkima. Naravno, da stvar bude bolja razgovor je vođen  glasnijim tonom jer je vremena ostalo malo, a one nisu bile sigurne u svoj savršeni poklon koji je kod obje bio vrhunski parfem. Moja prijateljica koja je bila solo je naprosto ignorirana jer ona ovako važnoj temi nije mogla dati doprinos pa čak ni s pokušajima priče o tome kako je to radila onda kada je imala onu svoju mušku polovicu. Ni ja nisam bolje prošla. Kada su se dohvatile mene i shvatile da sve što planiram za poklon jesu tople čarape i njegova najdraža čokolada, ostale su zgranute. Nikako im nije bilo jasno kako ću se pojaviti samo s tim, nastojale su mi dati  “prijateljski savjet” s glavnom tezom kako ću se osramotiti i kako će se moj dragi osjećati zapostavljenim.

One su pričale i pričale, koluti dima koje su ispuhivale postajali su sve veći, a ja sam osjećala da se temperatura u mojoj glavi naglo podiže. Krajičkom oka pogledavala sam svoju prijateljicu koja je vrlo čvrsto držala šalicu vruće čokolade s tupim pogledom u daljinu i ubrzo sam ustala s nekom glupom isprikom te nestala. Na putu kući nisam se mogla oteti dojmu i raspoloženju s te “osebujne kave” i tome kako li se osjećala moja prijateljica. Bilo mi je žao i krivo.

Ne razumijem, razmišljala sam poslije toga danima, pa Božić je bio prije nepuna dva mjeseca? Zar se i sad kupuju tako veliki pokloni? Ok, dugujem odgovor i ja sam bila dio te “skupine manijakalnih potrošača”, ali tada nisam bila starija od 17, 18 godina. Zaključila sam: “Njihovi muškarci će mirisati bolje, a mojem će biti toplije!” Ipak, “osebujna kava” donijela je jednu veliku novost.

Navečer je moj dragi dobio famozne čarape na koje se, priznajem, dobro nasmijao, a ja ružu i večeru.

Tijekom popodneva 14. veljače organizirala sam ručak u gradu, prvi povodom Valentinova  za svoje dvije drage prijateljice koje su od mene dobile ružu, a ja od njih kremu za ruke koja je u mom svakodnevnom životu predstavljala apsolutni must have. One su te koje najbolje znaju sve ono što meni treba i što smatram primarnim, a što ne. Svaka prava prijateljica zaslužuje i može dobiti od nas čokoladu, jer s kime provodimo svu silu vremena u analizama, razgovorima, jadanjima i sl.?

Naposljetku, one vas neće čudno gledati kada ćete objašnjavati razliku između stare i nove maskare ili činjenici da su cipele koje ste sada kupile nešto najbolje što se dogodilo u posljednjih mjesec dana. One su dio naših života, svih 365 dana u godini i baš zato trebaju imati značaj i u mjesecu ljubavi. I ove godine moje najdraže dobit će od mene znak pažnje, sitnicu koja će reći da su mi bitne i da sam za njih uvijek tu.

Stoga ne zaboravite ih!

Cure, želim vam Valentinovo prepuno ljubavi!

Ivana Blašković

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *