Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Uskoro prvi Food Film Festival Zagreb

FFFZ by CC vizuali (5)U najljepšem zagrebačkom parku Zrinjevac od 11. do 20. rujna zaživjet će mirisi i okusi najkreativnijih zagrebačkih restorana, bistroa, vinoteka i slastičarnica. Naime, prvi će se put u Zagrebu održati gurmanski festival na otvorenome: FOOD FILM FESTIVAL ZAGREB sponsored by Coca-Cola.

Lari&Penati, Apetit City, Hole in one pub, Pod zidom, Pauza, WOK by Matija, Binimoto, Yellow submarine, Amore, Umami, Torte i to, Cukeraj, Amelie, Vinoteka Bornstain, Vinolicious i Rakijarnica samo su neki od atraktivnih izlagača koji će svakodnevno tijekom deset dana toga festivala predstavljati svoj gastrokoncept i uveseljavati brojne turiste i domaće posjetitelje svojim delicijama.

Festival je zamišljen kao spoj dvije umjetnosti, filmske s onom pripravljanja hrane i posjetiteljima jamči nezaboravno iskustvo uz veliki piknik na travi.

Na Food Film Festivalu Zagreb čiji je pokrovitelj Coca-Cola svakodnevno će se u poslijepodnevnim satima uz poznate voditelje održavati zanimljive otvorene kulinarske i vinske radionice ponajboljih hrvatskih chefova i gastronoma. Bit će tu svega, od radionice sushija, ukrašavanja torti, mediteranske kuhinje, stare zagrebačke kuhinje do radionica o začinima, pripreme wokova i slow fooda.

Večeri su rezervirane za besplatne projekcije najboljih foodie filmova kao što su Čokolada, Le Chef, Indijski začin na francuski način, Julie&Julia, Chef i Haute cousine, uz koje će posjetitelji moći uživati u prigodnim Coca-Cola Food Film Festival menijima uz ledno osvježavajuću Coca-Colu od 0,5 L na poklon.”  Uz njih će svi posjetitelji moći doživjeti višeosjetilno iskustvo uživajući na dekicama u hrani koja se priprema i na velikom platnu.

„Imperativ je doživjeti Zagreb u svoj svojoj punoći, sljubiti filmsku umjetnost s gastrorapsodijom, uživati u čarobnmej rujanskom ozračju staroga europskog grada Zagreba“ – rekla nam je direktorica FFFZ-a Suzy Josipović Redžepagić i dodala: „Što želimo? Zabavu! Minglanje, druženje, trenutke, atmosferu, smijeh, doživljaj, uživanje u okusima, mirisima, filmovima, glazbi… Sve ono što trebaju Zagrepčani, turisti te modean i urban grad kao što je Zagreb danas. Dođite, čekamo vas!“

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *