Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

U Zagrebu održan blind tasting i wine paring sireva Špin

U zagrebačkom Velvet Caféu održana je prezentacija Istarskih sireva Špin, proizvedenih isključivo od svježeg mlijeka s domaćih farmi.

Brunch sa sirom Špin (7)Domaćin druženja bio je poznati enogastro stručnjak Rene Bakalović koji je uzvanike vodio kroz predstavljanje i kušanje sireva, a u opuštenoj atmosferi posjetitelji su se nadmetali u prepoznavanju pojedinih sireva, tzv. blind tastingu. U ime Agrolagune, okupljene su pozdravili Mia Vukdragović, voditeljica marketinga i Saša Ukušić, rukovoditelj komercijale koji je predstavio proizvodnju i specifičnosti Istarskih sireva Špin.

„Sir Špin osvaja svojom profinjenošću i jednostavnošću okusa, a tajna je u tome što ne interveniramo u prirodne procese. Na taj način dobivamo prirodni, ukusni sir sa snažnom vezom s lokalnim teritorijem“, istaknula je na predstavljanju Mia Vukdragović, voditeljica marketinga u Agrolaguni.

Sirevi Špin proizvode se isključivo od svježeg mlijeka te su dio dugogodišnje Agrolagunine tradicije, koja traje više od 30 godina. Mlijeku se ne oduzima masnoća i ne rade se nikakve korekcije pomoću aditiva tako da je okus sira podložan sezonskim varijacijama pašnjaka, što je prava posebnost sireva Špin. Sirana Špin nalazi se na istoimenoj lokaciji Stancija Špin u Taru te je udaljena samo 10 minuta vožnje od Poreča.

Kvalitetu potvrđuju brojne nagrade na prestižnim lokalnim i svjetskim natjecanjima. U ponudi sirane Špin nalaze se u kategoriji tvrdih sireva – kravlji sir, ovčji sir, miješani sir proizveden od kravljeg i ovčjeg mlijeka, kravlji sir odležan u vinu teran, kravlji sir odležan u vinu muškat ruža te miješani sir u orahovom lišću. U kategoriji polutvrdih sireva su mladi kravlji sir, kravlji sir s maslinama i kravlji sir s tartufima, a tu su i Gran Istriano (ekstra tvrdi sir koji dozrijeva minimalno 12 mjeseci i proizvodi se u kolutima od 11 kg te neizostavne kravlja i ovčja skuta.

Osim u iznimnom okusu kvalitetnih Istarskih sireva Špin te jelima pripremljenim od skute i kravljeg sira, gosti su uživali u sljubljivanju sireva s vinima u čemu ih je vodio poznati Agrolagunin enolog Milan Budinski. Za dobrodošlicu je uz sireve serviran i Perla rose pjenušac, lagano pjenušavo piće  napravljeno od 100% sorte Teran koje od nedavno postoji na tržištu i u malom pakiranju od 0,187l te je idealno za ljetno uživanje i posebne prigode, a odličan je i kao dodatak za spremanje poznatih mješavina pića.

 

 

 

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *