Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Top 5 modnih savjeta Coco Chanel

cocoFrancuska modna kreatorica Gabrielle Coco Chanel smatra se jednom od najznačajnijih osoba modnog dizajna prošlog stoljeća.  

Coco Chanel prekrojila je svijet ženske mode i utkala put svim današnjim velikim modnim kreatorima. Ona je prva modna kreatorica koja je nježniji spol oslobodila uštogljenih, neudobnih kombinacija i sputanog života.

Osim što je žene oslobodila od korzeta, uvela je u žensku modu i hlače koje je i sama često voljela nositi jer ju je suknja ograničavala u svakodnevnim aktivnostima. Iz tog razloga, ubrzo je počela kreirati odjeću u kojoj su žene mogle odlaziti na sportske aktivnosti i na taj način pokrenula je revoluciju u ženskom odijevanju.

Danas svatko od nas želi izgledati savršeno i besprijekorno, ali da pri tome ne potroši previše novca. Čak i uz nešto skromnije mogućnosti, stvaranje savršenog outfita nije toliko teško koliko se možda čini.

Izgledati besprijekorno i odijevati se skupo nije isto. Možemo odjenuti najskuplju kombinaciju, ali ako nam ona ne stoji, onda sve pada u vodu. 

U nastavku donosimo 5 modnih savjeta Coco Chanel koji će vam pomoći da stvorite savršen izgled uz malo novaca: 

 1. Kada biramo haljine, bitno je odabrati onu od kvalitetnog materijala koja pristaje našem tijelu 

Na žalost, nemam svu tu mogućnost da si možemo priuštiti šivanje haljine po mjeri ili ju kupiti u nekom ultra skupom butiku.

Često nam se događa da vidimo haljinu koja je po našim mjerilima savršena, ali kada ju isprobamo, ona nam ne pristaje onako kako smo si zamislili. Što zbog materijala, što zbog kroja.

No ipak, prilikom svake kupovine važno je da provjeriti nekoliko bitnih stvari kako biste bili u potpunosti sigurni kako je odjeća koju kupujete kvalitetna.  Ono na što trebate obratiti pažnju su; šavovi, zatvarači i određeni ukrasi. Ali najbitnije od svega jest da obratite pažnju na kroj i materijal haljine. Loši materijali se gužvaju, izazivaju osip i na kraju ne pristaju onako kako smo zamislili.

2. Skupa odjeća može učiniti da izgledate jeftino 

Odjeća bi treba naglasiti našu prirodnu ljepotu i što je najvažnije, vi biste trebali nositi nju, a ne ona vas.

Jednostavan kroj sa minimalnim ukrasima, dužine do koljena jednako je savršen izgled. Danas se može naći velik broj takvih modela po jako pristupačnim cijenama. Coco Chanel uvijek je govorila da kada biramo kombinaciju neka razmislimo gdje u njoj sve možemo ići. Radeći odabir prema ovom principu nikada nećete pogriješiti.

3. Ne pretjerujte s nakitom 

Što se tiče cjelokupnog outfita, outfit bez previše nakita može izgledati prilično impresivno i atraktivno. Zapamtite, ljepota se krije u detaljima i upravo je jedan maleni detalj sasvim dovoljan da bi upotpunio izgled.

Na primjer, dovoljno je da se odlučite za neku efektnu torbicu ili maramu čije ćete detalje uskladiti s odabirom minimalnog nakita, samo je bitno da ne miješate zlatne i srebrne nijanse.

4. Najbolja je ona nijansa koja vam pristaje 

Bez obzira na to koja je boja trenutno “IN” i što diktiraju modni trendovi, za svakoga od nas najbolja je ona nijansa koja nam je najdraža i koja nam najbolje pristaje. No, u trenucima kada je teško odlučiti se koja vam najbolje pristaje, razmislite o crno bijeloj kombinaciji, jer kako je jednom Coco Chanel rekla ova kombinacija nikada ne izlazi iz mode!

5. Parfem i make up jednako su važni 

Nije najbitnije odabrati najskuplji miris poznatog brenda, već je važno da odaberete i nosite onaj koji najbolje odgovara vama i vašoj osobnosti. I ono što je jako važno jest da obratite pažnju na situaciju i pripazite kada koristite jači, a kada slabiji miris.

Miris je nešto po čemu se ljepši spol pamti! 

Što se tiče make up-a, on bi trebao biti nešto laganiji. Jednako kao i kod parfema, važno je voditi računa kada i u kojoj situaciji nositi određeni make up. Neke situacije zahtijevaju jači make, a neke slabiji. No, dobar make up podjednako je važan kao i parfem.

No, najvažnije je da zapamtite kako odijelo ne čini čovjeka, već ono što se nalazi unutar osobe. Zato ne trošite previše novaca na uljepšavanje, jer prava briga o sebi započinje u nama, a ne izvan nas.

Mel

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *