Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Riješite nesporazum u vezi uz 6 savjeta!

aaaaU ljubavnim vezama sve je važno pa čak i svađati se, ali treba razumjeti kako nije dobro uvijek dramatizirati i raditi bespotrebne scene. 

Svađe i nesporazumi javljaju se u gotovo svim vezama pa bi trebalo znati voditi konstruktivnu raspravu kako ne biste izgubili živce ni vi, a ni vaš partner. Bitno je naučiti na pametan način objasniti partneru kako nije u pravu, a da pritom ne pobjesnite.

U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta uz koje ćete lakše prebroditi nesporazume u vezi: 

1. Budite smireni 

Ako želite partneru prenijeti ideju da nije u pravu, učinite to u najmirnijem mogućem tonu, pokušajte ga ne isprovocirati, ne dižite ton glas kako ne biste izazvali neželjene reakcije. Mirnim i ujednačenim tonom pokazati ćete mu kako ga ne želite kontrolirati ili pokazati kako ste vi važniji, već da želite riješiti stvari na miran način.

2. Razmislite o vlastitim argumentima 

Prije nego što krenete razgovarati o nekoj osjetljivoj temi, uzmite si malo vremena kako biste razmislite o onome što ste planirali reći partneru i o onome što želite postići s tim razgovorom. Čak i ako vaš partner griješi u nekim postupcima, nemojte biti previše grubi i neobazrivi jer tako sigurno nećete postići kompromis.

3. Pokažite razumijevanje 

Rečenice poput  “Razumijem što želiš reći” ili “Razumijem tvoju ljutnju” mogu biti od velike pomoći i smanjiti intenzitet razgovora. Kada vaš partner uvidi da je shvaćen, situacija će se smiriti i vratiti u ravnotežu. Također, na taj način pokazujete da dijelite gledište svog partnera i da ste spremni uvijek saslušati ga.

4. Koristite strategiju zbližavanja

Udaljenost dodatno povećava nesporazum i nesuglasice između partnera. Ako želite postići dogovor s partnerom pokušajte mu se približiti. Na ovaj način ne samo da ćete imati veće šanse da pomirite, već i priliku da moguću raspravu privedete kraju već na samom početku.

5. Ne krivite partnera za nastali problem 

Ako tijekom razgovora trebate riješiti neki problem, ne biste trebali tražiti razloge i krivca za taj problem. Na taj način samo komplicirate situaciju i izazvati novu svađu. Zato izbjegavajte razloge nastanka problema i prijeđite na rješavanje situacije.

6. Sagledajte stvari iz druge perspektive 

Čak i onda kada vam se čini da ste u potpunosti u pravu, ne mora značiti da je vaš partner 100% u krivu. Uvijek biste trebali moći zagledati stvari iz druge perspektive jer se na taj način izbjegava pretvaranje nesuglasica u svađu. Kada vaš partner vidi da ste spremni složiti se s njim iako možda nije u pravu, na taj način mogao bi uvidjeti i priznati kako je pogriješio.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *