Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Sve je zvuk. Sve je titraj. Sve oko nas vibrira

mala zdjelaSve je zvuk. Sve je titraj. Sve oko nas vibrira. Strujom zvuka putuju informacije, putuje energija. Sam zvuk je isto što i svjetlost, on je sam energija. Ima sposobnost stvaranja, prodiranja kroz materiju, pokretanja molekula, modificiranja frekvencije i kao takav je najjači alat transformacije. Tehnologije koje koriste zvuk najsofisticiranije su tehnologije na planeti iako mnogima još daleke i nerazumnjive. Također su koristeći zvuk informacije upisane u mnogim čvrstim strukturama, svetim građevinama, u kamenim blokovima, megalitima, a na tom principu informacije se pohranjuju i u najtvrđem dijelu nas – našim kostima i našoj skeletnoj formi. Kad smo dovoljno opušteni i otvoreni na zvuk informacije se pokreće i dolazi do prestrukturiranja informacija u sustavu. Majstori frekvencija i zvuka znaju kako modulirati frekvenciju kroz zvuk. Sve popularnija zvukoterapija dozvoljava da se energizirate, osčistite svoj um od stresa i dopustite tonovima da prolaze kroz vaš sustav. Tom prilikom zvuk preplavljuje sustav i rađa se stanje, rađa se osjećaj. Taj osjećaj, to stanje povezuje nas s istinom o nama samima, Da smo zdravi, snažni, da smo u stanju ljubavi i mira, da smo mi sami samo titraj, da smo mi sama harmonija i da je sve oko nas uravnoteženo. Da smo harmonija u harmoniji.

Zvukoterapija je medicina budućnosti.” rekao je istraživač i vizionar Edgar Cayce. Danas, nema sumnje kako je zvuk sve više prepoznat kao terapeutsko sredstvo koji zbog svoje jednostavnosti i učinkovitosti ulazi u službenu medicinu i obrazovni sustav. Zvukoterapijski tretmani dobrodišli su i kao prevencija, ali i u tijeku sanacije određene poteškoće ili zdravstvenog problema. Svaki zvuk odašilje određenu vibraciju pa se pomoću zvuka dijagnosticira i stanje organizima, a usmjeravanjem zvuka u određene točke omogućuje se da frekvencija potakne organe na proces balansiranja koje je u krajnjem cilju samoiscjeljivanje. Za vrijeme tretmana pod utjecajem vibracija mijenjaju se moždani valovi, iz aktivnih beta u iscjeljujuće alfa i theta valove koji su karakteristički za relaksirajuće i meditativno stanje.

martin3Važnost instrumenata koji se koristi za ovu svrhu iznimno je velika. Koristenjem posebno alkemiski usklađenih i kvalitetno izrađenih instrumenata u sprezi s namjerom i znanjima terapeuta postiže se željeni učinak. Tibetanske zdjele, pjevajuće zdjele najčešće su u terapiji i masažama zvukom. Tradicionalno su izrađivane u zemljama dalekog istoka – Tibetu, Nepalu, Indiji, Kini, Japanu, Koreji i datiraju oko 2 i pol tisuće godina prije Krista. Tehnologija izrade je posebna a recepturu su znali tibetanski svećenici koji su za tu priliku koristili posebne tehnike lijevanja i dodavanja metala u određenim omjerima, znanje o energiji, zvuku, astronomiji. Dobro ugođene zdjele odašilju po nekoliko desetaka frekvencija istovremeno koje prilikom terapije blagotvorn djeluju na klijenta i slušače zvuka. Svaka zdjela ima svoj specifičan zvuk i najbolje je slušati i koristiti onu koja vam najgodnije rezonira u sustavu. Zdjele koje proizvode više tonove u pravilu povezane su s višim centrima i uglavnom pune energiju, dok niži tonovi uzemljuju, harmoniziraju, smiruju. Zdjele se također može koristiti u svrhu energiziranja, informiranja ili pročišćavanja hrane ili vode, koja tom prilikom daje podršku prilikom iscjeljivanja ili tretmana.

Gong ima status jednog od najstarijih instrumentata. Drevni Sumerani i dolina Mezopotamije koristi li su ga i dobro poznavali njegove prednosti. Prvi gongovi izrađivali su se od bronce i metala dobivenih iz meteora tako da je njegov zuvk jedan od najmoćnijih općenito. Danas, zbog svoje snage i sposobnosti transformacije izuzetno je cijenjen u zvukoterapiji.

Prilikom tretmana osoba sjedi ili leži, obučena je i pokrivena, opuštena i oslobođena bilo kakve aktivnosti. Zvukoterapijski tretmani vjerojatno su jedan od najugodnih oblika terapijske intervencije te mogu biti izvrsna nadopuna akademskoj medicini i liječničkim terapijama, ugodan su oblik osobnog razvoja te kvalitetan poticaj za dublje i svjesnije življenje. U čitavom procesu namjera terapeuta koji upravlja zvukom bitna je stavka terapije.  Žvukom se jača imunoloki sustav, dokazano smanjuju bolovi, harmoniziraju moždane polutke, povećava kreativnost i intuicija, smanjuje stres i što je najvažnije stavlja nas u osjećaj mira i sklada što je naša istinska priroda. Svejtski trend je pridonositi zdravlju čovjeka baš na ovakav jednostavan i prirodan način.

Sanja Tatalović

Zvukoterapiju možete iskusiti i u centru Konstruktivni život,  hotel Westin, 2. kat

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *