Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Što treba izbjegavati za dobar ten?

skincarePravilna skin care rutina jedan je od najbitnijih koraka uz zdrave prehrambene navike ako želimo očuvati mladolik izgled. 

Danas u ponudi imamo izuzetno velik broj različitih preparata za njegu lica i često se događa da pogriješimo u odabiru. No, najvažnije je pri kupini kozmetike obratiti pažnju na njezin sastav jer pojedini sastojci mogu izazvati alergijske reakcije i iritaciju kože.

U nastavku pročitajte što treba izbjegavati u skin care rutini ako želite imati blistav ten: 

Previše agresivni pilinzi 

Velik broj dermatologa potvrdio je da agresivni pilinzi mogu uzrokovati puno više štete nego koristi našoj koži. Prečesto korištenje pilinga šteti zaštitnoj barijeri naše kože i izaziva alergijske reakcije kao i iritacije. No, to ne znači da biste trebali u potpunosti isključiti pilinge iz svoje rutine, već koristiti one blaže i ne više od jednom tjedno, a možete i svaka dva.

Tonik za lice na bazi alkohola 

Tonik za čišćenje lica neizostavan je dio skin care rutine, ali isto kao i sa pilinzima, moramo paziti pri odabiru odgovarajućeg tonika i nikako birati one na bazi alkohola. Tonik na bazi alkohola dodatno isušuje i iritira površinu kože, stoga se preporučuje birati blaže verzije kao što su one na bazi zelenog čaja

Provjeravajte sastav krema 

Ono što je izuzetno važno jest to da pri svakom odabiru kreme za lice obratite pažnju na njezine sastojke. Inače, dobra krema koja će vam pomoći u borbi sa borama trebala bi sadržavati kolagen, hijaluronsku kiselinu i retinol.

Kokosovo ulje 

Svi znamo koliko je kokosovo ulje popularno i korisno kada je u pitanju naša kosa. Također, korisno je i za različite pilinge, ali kada je koža lica u pitanju ovo i nije najsretnije rješenje. Kokosovo ulje dosta je masno i teško te jako masti kožu i zatvara njezine pore, a na taj način nastaju problemi sa miteserima, pigmentacijom i aknama.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *