Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Starija žena i mlađi muškarac – dobitna kombinacija?

starija_zena_mlađi_muskaracU šezdesetima ženska seksualna revolucija utrla je put prosvjedima, “piluli”, te brojnim novim mogućnostima. Od tada, žene su daleko dogurale, a današnja seksualna revolucija vezana je za moć i povjerenje. Danas žene znaju što žele, ne brine ih što njihov frajer misli i konačno mogu u potpunosti same odlučivati što je dobro, a što loše za njih.

A s modernom seksualnom revolucijom javlja se sve više žena koje svoj emotivni i seksualni život dijele sa mnogo mlađim  muškarcem. Pa se tako pojavio i termin koji opisuje ove žene – “pume” (cougar). Pume su žene koje imaju dečka najmanje osam godina mlađeg od sebe, najčešće 15 godina ili više. One su uspješne, seksi i u punom naponu snage, znaju što žele i kako to žele i ne treba im nitko tko će im pokušavati upravljati životom.

Bez obzira na to o kojoj se razlici u godinama radi, biti sa “starijom” ženom sve se više dopada i muškarcima. Ona ima životno iskustvo, educirana je i sofisticirana – tri osobine kojima se muškarci dive. Danas, žene su financijski uspješnije nego ikad, a ovaj preokret je promijenio i ono što mnogi muškarci žele od partnerice. Dečke često privlači, prije svega, samostalnost žene, njen jasan smjer u životu i uspjeh u poslu. Isto tako, manji je pritisak na njima da se dokažu financijski, jer “pume” imaju više razumijevanja ako mlađi dečko nije baš ambiciozan ili uspješan.

Privlačnost mlađih muškaraca

Žene u tim odnosima također ubiru koristi. Budući da mlađi dečki još možda nemaju odabranu karijeru s puno vremena, oni su često bezbrižniji, opušteniji i uvijek spremni za što god im se predloži – što može biti dobrodošla promjena za žene koje su bile u vezama sa svojim zahtjevnijim vršnjacima koji su stalno pod stresom. A važan dio priče je i podizanje ega! S obzirom da ovi momci mogu “uloviti” mlađu ženu, puma se može osjećati poprilično dobro kad i ona zgrabi lijep, mladi “komad mesa”. Osim toga, mlađi muškarci  često svoje starije djevojke uzdižu na pijedestal i lakše ih je impresionirati postignućima negoli starije muškarce. A tko to ne bi volio?

demimoore_ashton_kutcher

Demi Moore i Ashton Kutcher su primjer para “starija žena/mlađi muškarac”

Seks je fenomenalan!

Kao što to starije žene u vezi s mlađim muškarcem već znaju, kad jednog uhvatite (ili on uhvati vas, svejedno je) to je kao da ste dobili na seksualnoj lutriji -  i ne samo zato što su žene u vrhuncu spolne moći mnogo kasnije od muškaraca. Žena u tridesetima je jako seksualno kompatibilna sa muškarcem u ranim ili srednjim dvadesetima, tvrdi Linda Banner, dr. med., psihoterapeutkinja specijalizirana za bračna pitanja. “Kad žene napuste dvadesete u kojima su još bile nesigurne, u tridesetima se puno bolje osjećaju u svojoj koži, i umjesto da brinu kako izgledaju za vrijeme seksa, sada se koncentriraju na čisti užitak.

A to samopouzdanje vrlo je privlačno mlađim muškarcima. Prema stručnjacima, današnji muškarci (koliko god to čudno zvučalo u današnjem svijetu gdje se toliko pažnje posvećuje ljepoti) više doživljavaju “emocionalno uzbuđenje”, fokusirajući se manje na to kako žena izgleda, a više na njezinu neovisnost. “Izgled će uvijek odigrati veliku ulogu u fizičkoj privlačnosti, ali biti sa ženom koja je puna samopouzdanja puno ih više privlači nego imate li zategnute sve mišiće na tijelu”, tvrdi Banner.  A ako imate oboje, još bolje!

Prigrlite pumu u sebi

Nemojte se fokusirati na godine. Ako je odlučio viđati se s vama, znači da njemu godine ne znače ništa, pa nemojte dodatnu pozornost na to svraćati pošalicama ili komentarima jer ćete samo ispasti nesigurni. Radije, se opustite, pokažite mu sve svoje čari i što sve prava žena nudi. Pozovite ga na otvorenje izložbe slika, skuhajte mu egzotičnu večeri, uživajte u degustiranju vina.

Dozvolite mu da plati večeru. Iako vjerojatno vi zarađujete više, nemojte uvijek platiti račun. Bez obzira na godine, on mora osjetiti da doprinosi u vezi.

Pokažite mu kako se to radi u krevetu. Vi već imate iskustvo, pa ga podijelite s njim. Osim toga jedna od povlastica hodanja s mlađim muškarcem: Njihov je cilj da vam ugode u krevetu. Žene se često osjećaju stidljivo i ne žele reći kada im nešto ne odgovara, ali mlađi dečki žele smjernice! Ne samo da su željni naučiti nove tehnike, već će ih uzbuđenje što vas mogu zadovoljiti natjerati da se i dalje trude!

diplomacKultni film Diplomac opisao je ljubavnu vezu između Dustina Hoffmana, studenta Benjamina Braddocka  i legendarne Anne Bancroft kao gđe. Robinson

Zaljubljivanje se ne desi uvijek onako kako očekujemo. Ponekad gospodin Pravi dođe kasnije i pojavi se nekoliko godina mlađi. Ako ste sretni, prepustite se i uživajte i nemojte nikome dati da vas uvjeri u suprotno!

Mel

One Response to Starija žena i mlađi muškarac – dobitna kombinacija?

  1. Lea Travanj 4, 2019 at 9:23 am

    Zaključak…kad si mlada muškarci će za tobom trčati, a kad ostariš to isto moraš platiti. Time dobivamo muške sponzoruše.

    Odgovori

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *