Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Spektakularni božićni mjuzikl „Orašar“ u Lisinskom

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog i Aplauz Teatar donose vam 14. prosinca 2015. u 19:30 sati veliko iznenađenje za obožavatelje glazbenog kazališta – Mjuzikl Orašar, prema motivu istoimenog baleta.

Orašar 1Orašar je širom svijeta poznat kao spektakularna baletna predstava nastala na čudesnu glazbu Petra Iljića Čajkovskog. Dvorana Lisinski vam sada nudi i otvara novu dimenziju ovog veličanstvenog djela. U produkciji Aplauz Teatra Orašar se neće predstaviti samo plesom, pokretom ili gestom, nego će zasjati u uzbudljivoj suvremenoj kazališnoj formi – mjuziklu.

S preko trideset izvođača na sceni, Mjuzikl Orašar je zasigurno jedan od najvećih nezavisnih kazališnih projekata u Hrvatskoj. Predstava je namijenjena svim dobnim skupinama, od najmlađih koji priču o Orašaru tek otkrivaju, do iskusnih zaljubljenika u glazbeno kazalište.

“Mjuzikl Orašar” u potpunosti je hrvatski proizvod. Autori teksta, stihova i glazbe su Lana Blaće i Marko Juraga, koji je i redatelj predstave. Uz njih, autorski tim obuhvaća niz domaćih međunarodno priznatih umjetnika: Vesna Butorac-Blaće, Darko Petrović, Branko Blaće… Gledatelji će zasigurno biti oduševljeni prekrasnim raskošnim kostimima te velikom produkcijom dostojnom mjuzikla i izvan granica Hrvatske. Glavni lik, Klaru, utjelovljuje Lana Blaće, a Orašara Matko Knešaurek. Uz njih se pojavljuju i Ivan Đuričić, Goran Malus, Romano Nikolić te mnogi drugi.

Uvod u priču

Orašar 2Na Badnjak građani Beča kupuju posljednje poklone. Gradonačelnik Silberhaus, supruga Ana i njihovo dvoje djece, Klara i Fritz, odlaze kod urara Drosselmayera po samostojeću uru koju su ostavili na popravku. U Drosselmayerovoj radnji Klara spazi lutka Orašara, kojeg je sanjala prethodnu noć kako se pretvara u princa. Njezinu zainteresiranost za drvenog lutka (koji je zapravo začarani princ) primjeti urar i odluči ga pokloniti Klari na večeri kod gradonačelnika. Tamo su se okupili njihovi najbliži prijatelji s djecom i zabavljaju se uz pjesmu i ples. Pojavljuje se Drosselmayer s urom i posebnim poklonom za Klaru – lutkom Orašarom. Klara oduševljena poklonom nastavlja sanjariti o svom princu. Nakon večere svi gosti odlaze svojim kućama, a obitelj Silberhaus odlazi na spavanje. No, Klara se iskrada iz svoje sobe i Orašaru čita priču. Nekoliko minuta prije ponoći pokraj Klare se pojavljuje urar Drosselmayer, koji je odvodi u bajkovitu priču prema ostvarenju njezinog sna. Koga sve Klara sreće u Zemlji poklona i kakve je avanture očekuju na tom čarobnom putovanju, otkrit će naši mali i veliki gledatelji na samoj predstavi.

Dođite i doživite sa svojim najmilijima najljepšu čaroliju Božića u Mjuziklu Orašar na pozornici Lisinskog!

Cijena ulaznica: 100 kn; ulaznice se mogu kupiti na blagajni Lisinskog ili online www.lisinski.hr

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *