Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Šeširi baš za vas!

Šešir je modni dodatak koji ima i praktičnu i estetsku stranu. Svaka žena može dobro izgledati ukoliko odabere šešir koji odgovara njezinom obliku lica. U nastavku ovog teksta su dani neki savjeti prema kojima ćete moći odabrati stil šešira koji će savršeno pristajati vašem licu i s kojim ćete savršeno izgledati.

Kako se u zadnje vrijeme klima stalno mjenja postalo je vrlo teško predvidjeti kakav će biti dan. Vjerojatno će uslijed klimatskih promjena i ovo ljeto biti toplije nego što je to uobičajeno te je stoga vrlo bitno zaštititi se od ekstremne topline i sunčevih zračenja. Šešir je odlično sredstvo u tu svrhu iako ga mnoge žene ne preferiraju nositi jer misle da im ni jedan oblik šešira ne pristaje. To nikako nije istina jer ima puno različitih oblika i svaka osoba može pronaći barem jedan oblik koji joj savršeno pristaje.

Ljetni šešir za ovalno lice

Ako ste žena s ovalnim licem možete biti vrlo sretni jer će vam pristajati gotovo svaki šešir bilo kojeg oblika i stila. Možete eksperimentirati sa šeširima u tisuću kombinacija. Jednostavno sve kombinacije su savršene, pa tako možete isprobati s ravnim šeširima ili pak s onima koji se nose na stranu. Jedini tip šešira koji bi trebali izbjegavati je šešir kružnog oblika koji je uži od vaših jagodica.

Jessica+Alba_oval

Ljetni šešir za lice u obliku srca

Ovaj oblik lica također donosi mnoge kobinacije koje mogu savršeno pristajati prilikom biranja šešira. Isprobajte beretke i kape srednje duljine koje će uravnotežiti vaše crte lica.

julia roberts_heart shape

Ljetni šešir za kružni oblik lica

Kako biste izgledali čim bolje savjet je da nosite široke šešire i to one poput kaubojskih i šešira za sunce. Najbolji način za nošenje takvog šešira je ukoso. Uske šešire i one s niskom “krunom” trebate izbjegavati.

cameron diaz_round

Ljetni šešir za lice oblika dijamanta

Dame s ovakivim licem mogu nositi zaista sve vrste i oblike šešira jer će im savršeno pristajati gotovo svi oblici.

rihanna-diamond

Ljetni šešir za trokutasto lice

Trokutasto lice ima naglašenu oštrinu donje čeljusti pa će tako šeširi s visokom krunom i širokim i asimetričnim obodom biti sasvim primjereni čime će se manje naglasiti oštrina donje čeljusti.

j-lo_triangular

Ljetni šešir za kvadratni oblik lica

Žene s ovakvim oblikom lica nemaju problema s odabirom šešira. Šešir nepravilnog oblika mogu učiniti lice kvadratnog oblika da izgleda zajrivljenije. Osim toga okrugliji šeširi su mnogo prikladniji jer ublažavaju kuteve.

Angelina Jolie_square

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *