Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Sebe trebate više nego ikoga!

sebetrebawLjubavni brodolomi nikada nisu bili laki. Shvaćanje da je ljubav nestala može vas jako povrijediti. Može se činiti kao da vam se cijeli svijet ruši pod nogama i kao da se nalazite usred ničeg. To vrijedi za prijateljstva, ljubavne veze i naravno obiteljske odnose.  

Svaki puta kada vas netko koga volite izda ili jednostavno ode iz vašeg života bez ikakvog upozorenja, osjetite nemoć. Kada vas osoba do koje vam je bilo najviše stalo ostavi same, prisiljeni ste naučiti kako živjeti život bez njihove ljubavi. A  to je jedan od najtežih izazova kroz koje mnogi od nas prolaze.

Ali izgubiti nekoga kome nije stalo do vas, nije toliko loše kao što je izgubiti sebe! 

Oštra i bolna istina koju mnogi od nas odbijaju prihvatiti je ta da su ljudi zamjenjivi. Prijatelji, partneri i članovi obitelji na koje doista možete računati – stalno dolaze i odlaze iz vašeg života. Jedina osoba koju ne možete zamijeniti ste vi. Zato morate njegovati odnos koji imate sa samim sobom, više nego bilo koji drugi odnos u vašem životu. Svatko tko se dobrovoljno odluči maknuti iz vašeg života, bez razmišljanja o  vašim osjećajima, nikako nije vrijedan vaših suza.

Potpuno je normalno osjećati se povrijeđeno i bespomoćno nakon što vam je srce slomljeno u tisuće komada. Međutim, trebali biste znati da je vaša mentalna dobrobit mnogo vrjednija od bilo koga tko vas ne zna cijeniti.

Ne smijete dozvoliti da vas jedno slomljeno srce potpuno uništi! 

Ne dopustite da itko trajno ošteti vaše emocionalno i fizičko stanje. Dati moć nekome da  kontrolira vaše emocije i manipulira vašim osjećajima, učinit će da izgubite najvažniju vezu u svom životu, onu koju imate sa samim sobom. To će vas samo natjerati da zaboravite kako vam ne treba tuđe odobrenje da budete ono što želite biti. Nije vam potrebno ničije odobrenje da biste mogli prihvatiti svoju pravu prirodu.

Nitko drugi nema pravo određivati svrhu vašeg postojanja osim vas sami! 

Čak i kada ste u vezi, nikada ne biste trebali prestati ulagati u svoj osobni rast. Na kraju dana ono što imate jest vaš život kojeg treba ispuniti, vlastite snove koje trebate slijediti i vlastite ciljeve koje želite postići. Vi ste ti koji donose sve značajne odluke koje utječu na vaš životni put. Morate naučiti kako se izboriti sa slomljenim srcem i kako ga zaliječiti, ali zapamtite da se to neće dogoditi preko noći. Trebat će vam puno strpljenja i vremena da prevladate bol koju vam je prouzročio onaj koji je otišao.

Prestanite dopuštati demonima iz prošlosti da utječu na vašu budućnost! 

Vaša sreća ovisi isključivo o vama  i nikom drugom!

Upravo je to razlog zašto biste trebali prestati dopuštati da vaša prošlost određuje vašu prisutnost. Možete učiti iz nje, ali nikada ne biste trebali dopustiti da definira tko ste i što ste. Umjesto da se usredotočite na bol, usmjerite pažnju na sebe. Odvojite vrijeme za ponovnu procjenu vlastitih prioriteta i priznajte si samo ono što je doista važno. Tako ćete imati priliku ponovno se povezati sa samim sobom i povratiti svoju unutarnju snagu. Baš kao i vi, vaše razmišljanje će se raščistiti i promijeniti i sjetit ćete se tko ste doista vi. Kada to učinite opet ćete se osjećati cjelovito. Imat ćete moć posegnuti za zvijezdama i ostvariti sve svoje snove!

Mel

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *