Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Rock Mjuzikl “Antigona ProcKletsvo Roda”

Rock mjuzikl “Antigona-Prockletstvo roda”, jedan od prvih rock mjuzikla, prošli tjedan premijerno je izveden na daskama Teatra na Trešnjevci. Iako su mu mnogi prognozirali kraj i prije samog starta, od samog početka, nisu vjerovali u iznimno visoku profesionalnost mladih amatera, koji su ozbiljno shvatili takav zahtjevan projekt, što se moglo osjetiti na premijeri. Kvalitetni glasovi, koji su se u zahtjevnim vokalnim dionicama ispreplitali sa instumentima mogli bi posramiti mnoge naše razvikane zvijezde.

antigona..

Mladi amateri dobili su podršku kolega profesionalaca iz poznatih naših bandova (Parnog Valjka, Zabranjenog pušenja, Massima, Crvene Jabuke ) koji su se pobrinuli da se po prvi puta u jednom mjuziklu čuju odlične solaže i instrumentalne dionice.

Ono iza čega Medley teatar potpuno stoji je nov pristup glazbi koja ne podilazeći nikome objedinjuje brojne stilove. U mjuziklu su elementi klasike, rocka. modalne tonske građe, zborskog pjevanja te stari grčki napjevi. Medley tetar je postavio zadatak da osuvremeni i na neki način približi težak književni klasik mladima, te su ovaj put krenuli iz početka-od grčke književnosti.

U Grčkoj je bio početak ne samo književnosti nego i glazbene djelatnosti, opera mjuzikl, i opereta, pojam amfiteatra, scene, zbora, glumaca uz instrumentalnu pratnju-sve je proizišlo iz grčke tragedije. Kreativnom trojcu koji čine Ivana Matas Zorica, Marijana Matešić Jerković te Trpimir Jerković bila je želja spojiti klasiku i rock, te uključiti u projekt i mlade ljude sa različitim umjetničkim potencijalom i iskusne glazbenike.

antigona1Klasično djelo Antigona ovaj glazbeni tim prebacio je u odličan rock spektakl. Najčešće grčki tekstovi na kazališnim daskama ne oduševljavaju publiku, jer su tekstovi teško razumljivi i ukoliko niste dobro potkovani radnjom knjige teško da ćete shvatiti predstavu. Antigona ProckKletstvo Roda posve je nešto drugo. Ona približava književno djelo gledateljima jer je kreirana od pjesmama koje publici lako ulaze u uho i neke od njih bi se slobodno mogle plasirati kao izdvojeni hitovi.

Prva predstava je rasprodana i publika je sa oduševljenjem ispratila sve sudionike, a u nekim momentima se čak skoro dio publike digao na noge jer su imali osjećaj da su na rock koncertu.

Mladi tim koji se okupio oko ovog projekta pokazao je da se uz veliki trud i volju, ali i s malom količinom sredstava može napraviti veliki spektakl i dao lekciju mnogim razvikanim projektima da se uz rad i želju može puno toga postići.

Predstavu ovaj mjesec možete pogledati 16., 17. i 23. travnja od 20.00 sati. Cijena ulaznice je 70 kuna, kupiti ih možete na blagajni CeKaPe-a knjižari Rockmark ili u Dallas Music Shopu.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *