Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Red velvet torta

OLYMPUS DIGITAL CAMERASastojci za 12 osoba

BISKVIT

250g prosijanog brašna

2 jaja

1 velika žlica kakaa u prahu

115g margarina

300g šećera

240ml Buttermilka – tj. Mlaćenice / Stepka (u zamjenu može i lagani jogurt)

do 2 velike žlice crvene jestive boje za kolače (dodajte po potrebi)

1 žličica bijelog destiliranog octa

1 žličica soda bikarbone

1/2 žličice soli

KREMA

360ml slatkog vrhnja

230g svježeg sira

230g mascarpone sira

1 žličica vanilin šećera

 

Priprema

Biskvit

U prvoj zdjeli izmiješajte brašno, sol i kakao.

U drugoj zdjeli pomiješajte mlaćenicu bojom za kolače. Boju dodajte po potrebi, dok ne dobijete intenzivnu crvenu.

U trećoj zdjeli izmiksajte margarin, šećer i vaniln šećer dok ne postanu potpuno kremasti. Dodajte dva jaja te nastavite miksati. Kad je smjesa jednolična, polako joj dodajte sadržaj prve i druge zdjele, te dobro izmiksajte.

U šalicu stavite soda bikarbonu i prelijte octom. Pustite da zavrije. Dodajte u smjesu za biskvit i izmiješajte.

Biskvit bi bilo dobro peći ili u dva identična kalupa od 23cm ili u jednom ali na dva puta, jer to olakšava kasnije rezanje na 4 dijela. Svaki biskvit pecite oko 25min na 175°C.

Pečene biskvite stavite u zamrzivač na 45min da se stisnu, (ne više od 45 da se ne smrzne), a kad izvadite, svaki biskvit prerežite na pola.

Krema

U jednoj zdjeli izradite slatko vrhnje u šlag. U drugoj zdjeli dodajte svježi sir i mascarpone, izradite te dodajte šećer i vanilin šećer, te nastavite miksati dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Toj smjesi dodajte slatko vrhnje i zajedno izmiksajte.

Kremu podijelite na 4 dijela I njome punite tortu. Premažite ju izvana.
Možete ju i posipati kokosom. Pustite tortu da se rashladi u frižideru bar sat vremena prije posluživanja.

Posluživanje

Ova krema izvrsna je i za premazivanje/punjenje muffina tj. pretvaranje muffina u cupcakese. Samo dodajte boju po želji i zaigrajte se.

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *