Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Recepti za zastrašujuće ukusnu Noć vještica

Bundeve, vještice, trikovi, ali prije svega slastice. Noć vještica je tu, a između maskiranja mora biti mjesta za kolače i kekse za djecu ali i za  odrasle: slastice prikladne za ovu priliku koje otkrivaju nevjerojatan okus odmah pri prvom zalogaju

Kako bismo proslavili ovu Noć vještica, donosimo posebne recepte slastičarke  Lorette Fanella za zastrašujuće ukusnu Noć vještica!

ZLATNI KESTEN

ZA ČOKOLADNI MOUSSE

kolac_11.DIO

225 g mlijeka

45 g žumanjka

22 g šećera

1 prstohvat soli

U zdjeli pomiješajte žumanjke i šećer.

Zagrijte mlijeko u malom loncu i dodajte smjesu od jaja.

Miješajte pjenjačom, dodajte sol i zagrijte na 85° C.

Uklonite s vatre i koristite.

 

2.DIO

275 g crème anglaise

3 g želatine

15 g vode za namakanje želatine

425 g obične čokolade

430 g tučenog vrhnja

Dodajte čokoladu i rehidriranu želatinu u vruću englesku kremu, pustite da emulgira nekoliko minuta, a kad smjesa dosegne temperaturu od 38° C, dodajte tučeno vrhnje.

Sada upotrijebite slastičarsku špricu kako biste napunili silikonske kalupe te ih stavite u zamrzivač.

ZA KOLAČ OD KESTENA

260 g žumanjka

250 g bjelanjka

250 g šećera

225 g brašna od slatkog kestena

2.5 g soli

250 g maslaca

15 g praška za pecivo

Pomiješajte sve sastojke mikserom i pecite u kalupu za kolač od šljiva u pećnici zagrijanoj na 170 ° C oko 25 minuta. Pustite kolač da se ohladi pa ga stavite u hladnjak. Izrežite na pravokutnike.

ZA QUALITA’ ORO KARAMEL

100 g kristalnog šećera

50 g putra

80 g vrhnja

10 g kave u prahu

2 g soli

Karamelizirajte šećer dok ne dobije duboku zlatnu boju.

Dodajte maslac (omekšan), dobro promiješajte i dodajte vrhnje zagrijano na 32° C. Pustite da prokuha i dodajte sol. Uklonite s vatre i ostavite da se ohladi.

UKRAŠAVANJE

Obični čokoladni sprej ili zlatni sprej

 

KOCKASTA BUNDEVA

kolac_2ZA QUALITA’ ORO KREMU OD KAVE

340 g vrhnja

112 g mlijeka

135 g žumanjka

90 g kristalnog šećera

200 g mliječne čokolade

30 g kave

3.5 g želatine

U velikom loncu kuhajte žumanjke sa šećerom, mlijekom i vrhnjem 10 minuta. Uklonite s vatre i umiješajte čokoladu i kavu. Izmiješajte mikserom i držite u hladnjaku na 4° C. Kada se zgusne, koristeći slastičarsku špricu na dnu kockastog kalupa formirajte grudice i stavite u zamrzivač.

ZA KANDIRANU BUNDEVU

200 g svježe bundeve

500 g vode

500 g šećera

U loncu lagano prokuhajte vodu i šećer nekoliko minuta. U sirup koji ste dobili stavite bundu izrezanu na male kvadrate i lagano kuhajte 15 minuta.

Isključite vatru i ostavite da se ohlade u loncu. Sljedećeg dana izvadite komadiće bundeve ih iz sirupa i ostavite da se ocijedi višak šećera i da se osuše.

ZA KREMU OD MASCARPONEA

250 g vrhnja

60 g žumanjka

40 g šećera

1 prstohvat soli

6 g želatine

250 g mascarponea

Kuhajte žumanjke, šećer, sol i vrhnje u velikom loncu na 80° C. Uklonite s vatre i dodajte želatinu. Dobro promiješajte i dodajte mascarpone. Ostavite u hladnjaku 24 sata, a zatim miksajte oko 5 minuta.

ZA KOCKE

50 g izdrobljenih macaroon keksa

Krema od kave

Krema od mascarponea

U kockasti kalup u kojem se nalaze grudice kreme od kave naizmjence dodajete kremu od mascarponea, komadiće kandirane bundeve i macaroon kekse. Stavite u zamrzivač.

ZA NARANČASTU GLAZURU OD ČOKOLADE

200 g bijele čokolade

1 g narančaste jestive boje za čokoladu

Rastopite čokoladu i obojite je narančastom bojom. Dobro izmiješajte nekoliko minuta. Brzo umočite svaku još zamrznutu kocku od vrhnja u glazuru.

UKRAŠAVANJE

Brončani sprej

 

IŠČEKUJUĆI PONOĆ

kolac_ZA KEKSE OF BADEMA

300 g maslaca

200 g šećera

75 g žumanjka

250 g brašna

100 g škrobnog brašna

100 g brašna od badema

0.5 g vanilije

10 g mljevene kave

Miksajte omekšali maslac sa šećerom i vanilijom, a zatim dodajte žumanjke i na kraju brašno i škrobno brašno prosijano s vanilijom i mljevenom kavom. Brzo ulijte smjesu u slastičarsku špricu i napunite kalup. Pecite na 170° C oko 10 minuta.

 

ZA GANACHE S KESTENIMA

250 g mliječne čokolade

200 g svježeg vrhnja

65 g kuhanih kestena (oguljenih)

1 g soli

Zagrijte vrhnje i prelijte ga preko čokolade. Ostavite nekoliko minuta, dodajte kestene i miješajte mikserom 3 minute ili dok krema ne postane svilenkasto glatka. Ostavite da odstoji najmanje 12 sati.

UKRAŠAVANJE

Ganache kremom od kestena spojite dva keksa od badema.

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *