Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Pripremite se za senzacionalno DanceStar finale

Ples je strast, ples je senzacija, a svi iskonski ljubitelji plesa doći će na svoje krajem svibnja kad u Poreču  započinje veliko finale plesnog natjecanja DanceStar 2016. Nakon održanih kvalifikacija u Južnoafričkoj Republici, Rumunjskoj, Mađarskoj, Slovačkoj, Austriji, Bugarskoj i Hrvatskoj bliži se veliko finale najvećeg plesnog spektakla!

unnamed (1)

Čak pet dana koliko ovogodišnje DanceStar finale traje vrvi brojnim popratnim događanjima – od besplatnih radionica i seminara koje održavaju eminentna imena iz svijeta plesa, do fotografskog natjecanja na kojem se bira najbolja fotografija plesnog pokreta.

„DanceStar osim natjecateljskog dijela nudi mnoštvo dodatnih sadržaja vezanih za ples i puno zabave u prekrasnom gradu na moru. Za one koji ne mogu doći omogućili smo live streaming cijelog događaja uz pomoć suvremenih HD kamera, a već sad imamo planove za iduću sezonu s obzirom da je DanceStar svake godine bogatiji za neki novi projekt“, govori Alen Petelinc, vlasnik riječke agencije EOL Solutions i predsjednik Organizacijskoga odbora festivala.

Već prvog dana finala, u srijedu 25. svibnja u 20:00 sati, održava se ceremonija otvaranja festivala uz paradu zastava u kojoj će sudjelovati svi natjecatelji. Kao poseban gost nastupa plesna grupa Maestro iz Slovenije, a navečer se održava beach party uz DJ-a koji će trajati do dugo u noć.

27. svibnja s početkom u 21:00 sati u dvorani Žatika ne smijete propustiti DanceStar Gala night, spektakularni gala show u kojem se za vrijednu nagradu natječe 20 najboljih koreografija iz cijele DanceStar turneje.

DanceStar je za mnoge mlade plesače poslužio kao odskočna daska i lansirao ih u plesne zvijezde. Najbolji primjer je talentirana Maja Kereš iz Rijeke koja je 2010. godine osvojila drugo mjesto u finalu, a danas ima zaista impresivnu međunarodnu karijeru i plesala je u spotu Justina Biebera.

„Dancestar je za mene uvijek predstavljao uzbuđenje, veselje i iščekivanje. Najviše pamtim ogroman broj sudionika kojima si okružen 24 sata dnevno i odkojih ti neki postanu prijatelji za cijeli život. Svim natjecateljima savjetovala bih da iskoriste baš sve što im to iskustvo pruža: seminare, radionice, nova poznanstva i ono najbitnije – da uživaju na pozornici i izvan nje“, priča Maja Kereš koja će iz SAD-a, gdje već neko vrijeme živi i radi, doći u Poreč kako bi podržala sve natjecatelje.

Partner projekta je Laguna Poreč, a cijelo natjecanje budno prati Međunarodna plesna udruga ESDU (European Dance Union), jedna od najvećih plesnih organizacija na svijetu.

Sve informacije o velikom plesnom spektaklu mogu se pronaći na službenoj internetskoj stranici www.dancestar.org.

Facebook

Instagram

Twitter

Youtube page

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *