Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Princeza zauvijek!

_lady_di_Diana Spencer (znana kao Lady Di ili princeza od Walesa) rođena je 1. srpnja 1961., a umire 31. kolovoza 1997. Kći je poznatog grofa Johna Spencera. Njezini roditelji očajnički su željeli sina, koji bi naslijedio titulu, a kasnije su ga i dobili.
29.srpnja 1981. u katedrali sv. Pavla u Londonu, Diana se udala za princa Charlesa, s kojim ju je upoznala njezina sestra. Princ Charles 13 je godina stariji od princeze Diane, a ona je po svemu bila potpuno prikladna za njega. Njihovo vjenčanje prenosile su brojne TV stanice, a gledalo ga je preko 750 000 ljudi. Naizgled sretan mladi bračni par, uskoro je počeo upadati u bračne probleme. Charles je počinio preljub sa Camillom Parker Bowles, s kojom je bio i prije braka, a njome se kasnije i oženio. Zatim je Diana započela romansu sa svojim instruktorom jahanja. Diana i Charles u braku su dobili dva sina, Williama i Henryja, a njih dvoje su prestali živjeti zajedno 9.prosinca 1992. Dianini odnosi sa pojedinim članovima kraljevske obitelji tada su bili poljuljani. U prosincu 1995. Kraljica Elizabeta II. tražila je od para da se razvedu, a oni su to i učinili 28.kolovoza 1996.godine. Kasnije se Diana zaljubila u Dodija-al Fajeda. Puno se angažirala i u humanitarnim akcijama, te je postala član organizacije Crveni križ.
Dana 31. koloovoza 1997. Diana i njezin ljubavnik Dodi-al Fajed napustili su pariški hotel Ritz nakon ponoći te su se vraćali u svoj apartman. U automobilu je bilo četiri putnika i nitko nije bio zavezan. Vozeći se velikom brzinom zato jer su htjeli pobjeći paparazzima, vozač Henry Paul izgubio je kontrolu nad vozilom i udario u trinaesti stup tunela. Svi su na mjestu poginuli, a Dianinu sahranu pratilo je 2,5 milijarde ljudi.
Cijeli svijet je bio šokiran ovom nesrećom, pogotovo zato što je njezina prerana smrt i dalje tajna. Ne zna se da li je netko namjerno podmetnuo nesreću, u što se i sumnjalo. Na kraju se navodno ispostavilo da je do nesreće došlo jer je vozač bio pijan, a i zbog novinara koji su ih pratili. Bez obzira što se davno maknula od kraljevske obitelji, ona će za nas uvijek ostati jedna jedina princeza Diana.

Pogledajte kratki film o Dianinom životu.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *