Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Pomoć kod menstrualnih bolova

menstrualni-bolovi-200x300Menstrualni bolovi mogu jako utjecati na našu svakodnevicu. Pojedine žene čak tri do četiri dana ne mogu normalno funkcionirati dok većina lijekova više odmaže neko pomaže, pošto izazivaju umor ili druge nuspojave.

No kakvi sve prirodni načini protiv menstrualnih bolova postoje?

Osim navedenih lijekova ili hormonske kontracepcije, kod menstrualnih bolova nam također pomaže voda. S dodatkom limuna djeluje kao prirodan diuretik te ovom metodom sprječavamo s estrogenom povezano zadržavanje vode u tijelu.

S vodom u tijelu povezani su sol, alkohol i kofein no tako da „isuše“ tijelo te tako dovode do dehidracije koja opet vodi do jačih bolova i grčeva.

Namirnice poput voća, povrća, salata, lješnjaka, oraha, prirodnih ulja i sličnih opskrbljuju naše tijelo s potrebnim vitaminima i mineralima čiji manjak može dovesti do grčeva u trbuhu.

Za vrijeme mjesečnice trebalo bi izbjegavati mliječne proizvode koji kroz bogatstvo proteina i kalcija dovode do manjka minerala u tijelu i tako opet grčeva.

U borbi protiv bolova i grčeva uspješan je vitamin B, pa bi prije i za vrijeme mjesečnice bio pogodan unos namirnica bogatih vitaminima b-kompleksa.

I naravno, treba izbjegavati stresne situacije. U svakodnevicu treba uplanirati slobodno vrijeme za sebe i odmor.

Osim namirnicama, menstrualnih bolova možemo se riješiti omiljenim sportom, šetanjem, plesanjem ili toplinom. Ponekad je najbolje leći, umotati se u dekicu, piti čaj i na trbuh staviti topli termofor.

 

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *