Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Počeo Cest is d’Best

Nastupi uličnih performera kaunova, akrobata, grafitera, plesnih skupina i razne kreativne radionice, koncerti u Arena Centru najava su ljetne sezone kulturnih događanja i uvertira Cest is d’Best festivala

Arena-centar_2505_2013_2Arena Centar Zagreb otvorio je vrata i ugostio umjetnike iz cijelog svijeta i tako najavio sedamnaesti po redu međunarodni ulični festival Cest is d’Best i početak ljetne sezone kulturnih događanja u Zagrebu. Ulični zabavljači preuzeli su vlast i prije službenog početka festivala, u subotu 25. svibnja, a šetnicama centra zavijorile su umjetničke festivalske zastavice 37 autora i priznatih umjetnika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Finske, Italije, Japana, SAD-a i Slovenije. Prepoznatljiva umjetnička izložba dio je likovnog programa 17. Cest is d’ Besta, a zastave kao zasebni, specifični likovni medij koji ima korijene u tradiciji, simbolici, umjetnosti i dizajnu pridonose posebnoj atmosferi u dane festivala.
Program bogat događajima, umjetničkim dekoracijama, instalacijama, koncertima i radionicama s nestrpljenjem čeka da bude viđen. Sve do 09. lipnja ove godine šetnicima Arena Centra razlijevat će se glazba, smijeh i šarenilo likovnih radova i vladat će jedinstvena atmosfera Cest is d’Besta.

“Arena Centar ponosni je partner Cest is d’Besta drugu godinu za redom i zadovoljstvo nam je što, kao jedna od festivalskih pozornica, možemo biti dio najstarijeg uličnog festivala u Hrvatskoj. Sretni smo što možemo doprinijeti promociji kulturnog uličnog izražaja, ali ponajviše što dijelimo važan cilj: stavljanje osmijeha na lica naših posjetitelja te očaravanje istih s akrobatskim izvedbama, kao i razveseljavanje djece s mađioničarskim trikovima. Duh festivala će zauzeti svaki kut i prolaz u Arena Centru s početkom od ovog vikenda, a sve pozivamo da se pridruže i svima želimo dobrodošlicu.” , izjavio je direktor Arena Centra Mike Pugh.

Lutajući klavir, čovjek u škripavom vozilu – škripziklu, mađioničar japa, klaun balonko, dobra vila, čovjek na štulama samo su neki od zabavljača koji će slijedeća dva vikenda uveseljavati posjetitelje Arena Centra.
Posjetitelji Arena Centra moći će uživati u koncertima, nastupima uličnih performera, kaunova, akrobata, grafitera, plesnih skupina…Kreativne radionice izrade festivalskih zastavica, divljih i rijetkih životinja pod vodstvom iskusnih profesorica likovne kulture Dijane Nazor, Mirjane Tomašević Dančević i Vladimire Bošnjak obogatit će likovni program uličnog festivala i poslužiti kao uvertira za događanja koja će se od 5.-12. lipnja u sklopu Cest is d’Besta događati diljem Zagreba.
Očekujemo Vas na Cest is d’Bestu u Arena Centru…i veselimo se Vašem dolasku….
Drugi vikend Arena Centar Cest is d’Best događanja:

Subota, 1.6.2013.
Prije 9:00 h postavljanje likovne instalacije / otvaranje Glazbenog paviljona ispred Arena Centra
11:30-13:30 h pastelizacija pločnika i radionica
15.00 – 17.00 h nastup plesne skupine
20:30-22:00 h Irski duo
Nedjelja, 2.6.2013.
10.30 – 12.30 h radionica izrade divljih i rijetkih životinja
16.00 – 18.00 h nastup uličnih performera Magister ludi Man band i ŠTULAŠ
18.00 – 18.30 h nastup lutajućeg klavira
Vidimo se u Vašem omiljenom centru!

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *