Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Pokazatelji da je veza postala isključivo navika

vezaSvako od nas u nekom trenutku svog života boji se da bi ljubavna veza s partnerom mogla postati navika. Također, velik broj ljudi ostaje u vezi čak i onda kada prestanu osjećati ljubav prema “voljenom”.  

Razlog ovakvom ponašanju je strah od promjene, ostajemo uz tu osobu jer smo se naviknuli na nju i zajednički život, a emocije ignoriramo i ostavljamo po strani. Mislimo kako će nam bez te osobe biti sve previše nepoznato i zbunjujuće, čak i onda kada više ne volimo tu osobu. Prepoznate li neke od znakova u nastavku teksta, moglo bi biti da ste u vezi isključivo iz navike, a možda je vrijeme da se preispitate i pustite da takva veza postane prošlost.

U nastavku donosimo 6 znakova koji upućuju da je veza postala isključivo navika: 

1. Donosite bitne odluke bez da se posavjetujete s partnerom 

Kada ste u ljubavnoj vezi s nekim, imate određena očekivanja od te osobe, kao i od samog odnosa. Možda razmišljate kako biste se jednog dana htjeli vjenčati i mati djecu, ali o tome ne razgovarate s partnerom jer smatrate da se to podrazumijeva. No, trebali biste moći razgovarati o svemu sa svojim voljenim, spomenuti sve što vam je u glavi i o čemu razmišljate, a ako to ne možete, onda ste u vezi isključivo iz navike.

Bit veze je uvažavanje razlika, poštivanje mišljenja i zajedničko donošenje odluka. 

2. Radite nešto jer osjećate da morate 

Može se dogoditi da vas se sve češće čini kako neke stvari radite na silu i zato što morate. Ovdje ne mislimo na kućanske poslove poput usisavanja stana, već o pravim potrebama i željama vašeg partnera. Ako sve činite na silu, bez volje i želje, možda je došlo vrijeme da preispitate vezu.

3. Osjećate se bolje kada vaš partner blizu vas 

Ne možemo biti svoji pred drugima, ako oni nisu to što jesu pred nama. Ljubavna veza trebala bi upotpuniti i uljepšati život, a s partnerom biste trebali biti što opušteniji, svoji, ne smije vam biti neugodno i ne biste se trebali bojati ili sramiti reakcije partnera.

4. Ostajete u vezi jer vam je tako odgovara 

Možda se dogodilo da ste u nekom trenutku razmišljali o prekidu, ali niste htjeli raditi dramu i kvariti trenutnu ne baš najbolju atmosferu. Ili možda ne želite povrijediti  partnera, kao ni sebe. Također, jedan od razloga može biti jako duga veza i onda se događa da vam bude lakše pretvarati se i glumiti da je sve u redu, nego razmišljati da nije i kako biste trebali promijeniti nešto.

5. Uočavate druge muškarce 

Ako često gledate druge muškarce ili možda zamišljate i maštate kako bio vaša veza s tim drugim muškarcima mogla izgledati, možda je došlo vrijeme da prekinete odnos.

6. Bojite se biti sami 

Sama misao na to da ste sami budi strah u vama. Iz tog razloga, iako vaša veza nije idealna i dalje smatrate kako imate nekoga u koga se možete pouzdati, a to vam je dovoljno jer mislite kako sami nećete moći izdržati.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *