Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Počinje Međunarodni tjedan Helen Keller

Hrvatski Savez gluhoslijepih osoba Dodir ove godine obilježava međunarodni tjedan Helen Keller od 29. lipnja  do 5. srpnja nizom događanja s ciljem podizanja svijesti šire zajednice o gluhoslijepim osobama koje žive život u stalnom dokazivanju da je sve moguće ako se pronađe pravi način.

Tjedan će se obilježiti kroz različite aktivnosti kojima ćemo građanima nastojati približiti svijet gluhoslijepih osoba i različitih načina komunikacije.

Međunarodni tjedan Helen Keller 2015. Tjedan svjesnosti o gluhosljepoći 29. lipnja – 05. srpnja, Zagreb

Helen_Keller “Sreću nam ne donosi ono što vidimo i dodirujemo, ni ono što drugi rade za nas, nego ono što mislimo da možemo osjetiti i učiniti za drugoga, a onda sami za sebe!” Helen Keller.

Hrvatski Savez gluhoslijepih osoba Dodir obilježava međunarodni tjedan Helen Keller od 29.06 – 05.07.2015. godine nizom događanja s ciljem podizanja svijesti šire zajednice o gluhoslijepim osobama koje žive život u stalnom dokazivanju da je sve moguće ako se pronađe pravi način.

PROGRAM

29.06.2015., ponedjeljak, 12:00 sati Izložba “To smo mi, gluhoslijepe osobe” Grad Zagreb, Trg Stjepana Radića 1, Zagreb Tjedan Helen Keller započinjemo postavljanjem izložbe fotografija Ive Janje Bezjak koja otvara vrata u svijet gluhoslijepih osoba. Svijet koji se ni po čemu ne razlikuje od svijeta drugih osoba, ali ono što gluhoslijepe osobe izdvaja je njihova komunikacija i kretanje. Izložba se postavlja u predvorju Gradskog poglavarstva, a moći se razgledati od 29.06.-03.07.2015. u vremenu od 9,30 – 16,30 sati.

01.07.2015., srijeda, 11:00-14:00 Dan otvorenih vrata Helen Keller Sastanak u 11:00 sati na Glavnom kolodvoru U čast gluhoslijepe američke književnice, dr. Helen Keller, svake se godine u cijelom svijetu obilježava međunarodni tjedan svjesnosti o gluhosljepoći, a ove godine želja nam je naše građane upoznati s likom i djelom osobe koja je postala simbol onih koji uspijevaju nadići svoje nedostatke. Dođite, a sve naše gluhoslijepe članove i prijatelje očekuje iznenađenje!

 02.07.2015., četvrtak, 11:00 sati Izložba “Znakovni jezik: kada, gdje, s kim i zašto – 20 godina Hrvatskog saveza gluhoslijepih osoba Dodir” Knjižnica Sesvete, Trg Dragutina Domjanića 6, Sesvete U sklopu izložbe “Znakovni jezik: kada, gdje, s kim i zašto – 20 godina Hrvatskog saveza gluhoslijepih osoba Dodir” organizira se druženje s gluhoslijepim osobama s ciljem omogućavanja direktnog pristupa širem građanstvu u svijet različitosti komunikacije i kretanja gluhoslijepih osoba. Izložba je otvorena od 16.06. – 03.07. i možete ju razgledati svakim radnim danom od 8-16 sati.

03.07., petak, 11:00 sati Ples na svili Kulturni centar Travno, Božidara Magovca 17, Zagreb Završetak tjedna u znaku je plesa na svili. Udruga Triko Cirkus Teatar, nakon izvedbe, omogućiti će gluhoslijepim osobama da kroz vlastito iskustvo plesa dožive glazbeno-scenski nastup koji inače zbog oštećenja sluha i vida teško percipiraju u cjelini.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *