Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Udruga za zaštitu životinja Victus HITNO treba pomoć!

victus-kontaktHumanitarna akcija portala Glamour.hr se nastavlja. Predstavljamo vam Udrugu Victus i molimo vas za bilo kakvu pomoć!

Udruga Victus je udruga za pomoć napuštenim, gladnim i bolesnim životinjama Brodsko-posavske županije.

Službeno je osnovana 15. siječnja 2011. godine na poticaj skupine entuzijasta i ljubitelja životinja, a sve  u cilju zaštite i promicanja privremenog i trajnog zbrinjavanja napuštenih, izgubljenih i odlutalih životinja na području Brodsko-posavske županije.

To je jedina takva udruga na tom području i trenutno se nalaze pred raspadom. Par volontera se brine za udrugu i na izmaku su snaga.

Prije godinu dana je pokrenuta peticija za izgradnju novog azila/skloništa, čak se i dobila potvrda od grada no azila i dalje nema.

Životinje su zbrinute kod volontera. Volonteri traže bilo kakvu staru kuću i mole za pomoć jer je ova situacija na rubu svake pameti.

Prošle godine im je grad donirao 5000 una, no ove se ta svota smanjila na 3500 kuna. Ako računamo samo hranu, cijepljenje i čipiranje , ti volonteri su u debelim minusima.

Mole se svi ljudi koji im mogu pomoći na bilo koji način da se jave na e-mail: suzana.svecnjak@gmail.com

victus-maca

Udruga  nam je u par pitanja približila njihovo stanje :

Glamour.hr: Možete li nam reći kakvo je stanje u azilu?

Udruga Victus: Azila nemamo, od grada smo jedino dobili sedam limenih boksova koji su u blizini šinteraja i zaraženi su parvovirusom.  Nalaze se na odlagalištu otpada.

Glamour.hr: Koji su Vam najveći problemi sa kojima se susrećete?

Udruga Victus: Problemi s kojima se susrećemo su mnogobrojni: od kroničnog nedostatka financijskih sredstava za provođenje naših programa, velikog broja ostavljenih i odbačenih životinja za vrijeme cijepljenja protiv bjesnoće (to vrijeme upravo dolazi) i za vrijeme godišnjih odmora, slučajevi zlostavljanja, maltretiranja i nebrige za životinje te problem udomljavanja starijih i ženskih životinja. Naš najveći problem je nedostatak adekvatnog prostora za smještaj pasa (azila) iako je novi Zakon o zaštiti stupio na snagu i decidirano govori o obvezama lokalne i šire zajednice po tom pitanju..

Glamour.hr : Biste li nam mogli reći neki prosjek zbrinutih životinja u jednoj godini?

Udruga Victus: U jednoj godini zbrinemo oko 150-200 pasa, 50-tak mačaka na ugovor.

Glamour.hr : Primate li kakvu pomoć od grada ?

Udruga Victus : Od grada smo prošle godine dobili 5000 kuna, a ove 3500 kuna.

Glamour hr: Čega vam najviše nedostaje i kako Vam se može pomoći?

Udruga Victus : Najviše nam nedostaje privremeni smještaj  jer bez njega nemamo gdje s pronađenim životinjama pa ih drugačije ne možemo spasiti ni liječiti. Pomoći nam se može bilo kakvim donacijama, pružanju smještaja i volontiranju.

http://www.udrugavictus.com.hr/
http://www.facebook.com/group.php?gid=128860097144984&ref=mf

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *