Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Petra i Saša idu na Cro a Porter

Portanova petra vuletic sasa hortig

Dizajnerski dvojac Petra Vuletić i Saša Hortig pobjednici su 13. sezone prvog i najvećeg hrvatskog natjecanja za mlade dizajnere – Portanova Fashion Incubatora, koji se pod tematskim nazivom „Reflections“ održao u subotu u Trgovačkom centru Portanova. Titulu dizajnera sezone osvojili su Petra Vuletić i Saša Hortig, studenti zagrebačkog TTF-a, kolekcijom inspiriranom tekstilnim skulpturama Roberta Morrisa. Komadi u kolekciji redom se transformiraju u jednom trenutku podsjećajući na njegove skulpture, a u drugom poprime sasvim drugačiji oblik. Materijali od kojih je kolekcija izrađena su redom industrijski poput neoprena, mreže i reteksa u bijeloj i tamnoplavoj. Pobjednici  su nagrađeni s 10.000 kuna i nastupom na Cro-a-Porteru.

Portanova Fashion vedrana mastela Portanova vedrana mastelaPortanova Fashion Incubator petra vuletic sasa hortigPortanova Fashion Incubator mario vijackic

Viktor Drago dodjeljujući nagradu istaknuo je kvalitetu ovogodišnje konkurencije na Portanova Fashion Incubatoru, zbog čega su pozivnicu za nastup na Cro a Porteru  uz pobjednike dobili još dva dizajnera – Mario Vijačkić i Vedrana Mastela. Mario Vijačkić predstavio se radom inspiriranim leptirima i minimalizmom u slikarstvu, a Vedrana Mastela pokazala je kolekciju baziranu na slojevitosti, geometrijskim rezovima i destruiranom tekstilu. Uz Viktora Dragu, članovi stručnog žirija bili su dizajneri Teo Perić i Lidija Pihler Yuniku, te Selma Terlević, glavna urednica časopisa Grazia.

Portanova valerija toloknova Portanova toloknova Portanova Fashion valerija toloknovaPortanova mario vijackic

Uz navedene dizajnere na Portanova Fashion Incubatoru predstavili su se i Valentina Tolokonova s gotičkim korzetima povijesnog kroja i Zorica Vlatković sa savršeno izrađenom crno-bijelom kolekcijom.

Portanova Fashion zorica vlatkovic Portanova zorica vlatkovic

Više od 700 posjetitelja je nakon kolekcija finalista uživalo u revijama sad već renomiranih dizajnera, a nekada natjecateljima Portanova Fashion Incubatora – Tatjane Pantoš, Lidije Pihler Yuniku i dizajnerskog dvojca Twins.

Portanova yunikuPortanova tatjana pantosPortanova twins Portanova FashionIncubator twins

Na Portanova Fashion Incubatoru mlade dizajnere su iz prvih redova podržali i dizajner Ivica Skoko, glumica Ankica Dobrić, stilistica Ivana Bilandžija Billy, kolekcionar Veljko Marton, Sayon Bangoura iz Midikenna, europarlamentarka Biljana Borzan, voditeljica Martina Matušin, dizajnerica Sonja Lamut, modni urednik Ivan Friščić, osječki dogradonačelnik Vladimir Ham, nogometaš Goran Ljubojević i naslovno lice kampanje atletičar Ivan Horvat.

Portanova mihaela dodic ivana bilandzija billy ivica skoko ankica dobric

Sam prostor Portanova Fashion Incubatora oduševio je uređenjem koje se nastavljalo na koncept kampanje REFLECTIONS. Umjesto klasične piste modeli su pozirali u sredini goleme kocke koja je ujedno bila podloga za izvrsne projekcije Željke i Krešimira Levaka. Prema komentarima modne i najšire javnosti, ovo je dosad najkreativniji način prezentacije pret a portera. Vidno uzbuđeni laureati nakon proglašenja istaknuli su da je pobjedi pridonijela i prezentacija modela uz vrhunske produkcije uvjete koje im je osigurao organizator.

 

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *