Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Ovaj vikend nemojte propustiti Hairstyle News Festival!

L'Oreal Professionnel Parisv_iNOA_2023_ (1) WEBFrizeri edukatori svjetskog glasa koji će nastupiti na Hairstyle News Festivalu  poručuju kako je njegovana kosa u trendu. Kako izgleda njegovana kosa saznat će mnogobrojna stručna i šira javnost u opatijskom Centru Gervais 25. i 26. ožujka kada će se proslaviti i dvadeseti rođendan Hairstyle Newsa koji okuplja najbolje od najboljih iz frizerske struke. U susret najvećem spektaklu ljepote u kosi zamolili smo frizerske edukatore da nam kažu koji su trendovi ove sezone.

Frizura – umjetničko hodajuće djelo

Nijansa boje lješnjaka nove generacije oduševit će sve pripadnice ljepšeg spola jer u korijenu je prirodna hladna dubina koja pomaže da dužine dođu do izražaja i čine se svjetlijima poručuje nam Josipa Rebić, edukatorica iz L’Oreal Professionnel Paris tima. Dodaje kako se na dužinama aplicira idealna toplo-hladna kombinacija koja se na svijetlu presijava na način da ju ne možete svrstati u samo jednu boju što daje osjećaj pramenova na dužinama. Rekla je kako izrazito njegovana kosa ima poseban sjaj koji nakon lagane termičke obrade djeluje kao da je potrošeno više vremena na frizuru, a zapravo boja i njega zaokružuju priču i štede vrijeme koje trošimo na stiliziranje kose. Tehnike šišanja i boje za kosu preporučuju na individualnoj razini jer žele postići autentičnost gdje se kosa stilizira na način da odgovara tipu lica i tena.

kosa_1U Francuskoj sve je više popularan trend prirodnih efekata zato se radi meki balayage kojeg se tonira s mock tonerom kako bi se dobila lijepa i sjajna nijansa kazuju nam francuski edukatori iz Eugene Perma tima. Prema njima, bixie frizura je mješavina između bob i pixie frizure koju su preoblikovali kako bi dobili modernu kratku frizuru koja se može transformirati prema vlastitim željama. Naglašavaju i začinjenu bakrenu bundeva boju koja ističe hrabrost i karakter.

 

Doznajemo kako je slojevito šišanje itekako in, od wolf cuta do shaga i mulleta iliti moderne fudbalerke. Sophia Hilton, iznimna londonska frizerska umjetnica govori nam kako se sve više traže frizure prirodnih valova i tekstura te frizure koje ističu autentičnost i individualnost osobe. Time frizure postaju „hodajuće“ i originalno umjetničko djelo. Ljubiteljica je balayagea koji doživljava transformaciju kroz istaknute dijelove s malo sjene na korijenu.

 

Ivana Špicer i Mario Mesarić iz IM.Academyije koji frizere educiraju diljem svijeta poručuju kako je kultni bob u svim varijantama in za ovu sezonu, bilo da govorimo o mekom bobu, čvrstom ili slojevitom, s ili bez šiški. Generalni zaključak struke jest da je profesionalno njegovana kosa uvijek in i uvijek mami poglede.

 

Festivalski program – od sajma za sve posjetitelje do vrhunskih edukacija

Kroz dvadeset godina postojanja Hairstyle News Festival ostaje i dalje vjeran svom cilju, a to je razvoj frizerske struke gdje se kroz edukacije i ugodno druženje razmjenjuju znanja i iskustva te ljubav prema kosi kao mediju koji će nas uvijek impresionirati poput Samsona koji je svoju mitsku snagu crpio iz kose.

Programski festival je fokusiran na Salon Business program, poslovne edukacije i predavanja za razvoj poslovanja i struke, primarno aktivnosti koji klijenti ne vide iz prve ruke ali itekako osjete na svojoj kosi. Za struku su dedicirani i programi Cut&Style i Colorama kao i Barbeshop Arena s naglaskom na najnovije stilističke trendove i tehnike te inovacijama u šišanju i bojanju kose. Posjetitelji će uživati i u izložbenom programu sajma koji je besplatan gdje će se moći susreti sa svjetskim frizerskim zvijezdama te isprobati i kupiti profesionalne proizvode za njegu kose i kod kuće.

Ove godine Hairstyle News Festival okupit će domaće i svjetske zvijezde iz Velike Britanije, Francuske, Španjolske, Bugarske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine. Na festivalskoj pozornici uz Hilton, Eugene Perma tim i IM.Academy, s najnovijim stilističkim trendovima i tehnikama te inovacijama u šišanju i bojanju kose nastupit će i Vassil Atanassov, majstor francuskog šika ispred L’Oreal Professionnel Paris tima, Kanso Academia, V17 by Sead Nunić, IM Academy, Artego, Mič Styling, Montibelo tim iz Španjolske, francusko-hrvatski Eugene Perma tim i slovenski ID Factory Hair Group tim.

U sklopu Barbershop Arene nastupit će poznata londonska barberica Hayden Cassidy, Fulir Barbershop, Polyboy Academy, Salon by Marko Stanzl, Barbershop Ritual, Brivska Akademija, Depot tim, Tonino Barbieri i Ivan Duda Education. U Salon  Business dijelu programa nastupit će Maja Vučić, Mijo Majhen, Ivica Pavlačić, Ivana Mišić Lokar, Ana Slamič, Mitja Sojer i Antonio Brtan.

Radno vrijeme festivala je u subotu 25. ožujka od 11 do 20 sat, a u nedjelju 26. ožujka od 9 do 18 sati, a ulaz na sajam je besplatan. Generalni pokrovitelj Hairstyle News Festivala je L’Oréal Professionnel Paris, a više informacija potražite na www.hairstyle-news.hr/festival

 

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *