Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Kako postati snažnom i neovisnom ženom?

Confident Woman Desktop BackgroundDaleko iza nas su dani kada su žene bile podčinjene i ovisne o muškarcima. Danas većina žena teži ka neovisnosti i samostalnosti. Bez obzira što vam rekli, dobro je biti neovisna žena te ohrabrivati i druge žene da budu snažnije i sretnije. To ne znači da umanjujemo snagu muškaraca već da se sa svim problemima možemo nositi i bez njihove ruke. Evo kako ojačati svoju žensku snagu:

1. Ne sramite se svoje neovisnosti

Mnoge slobodne žene radije ostaju kod kuće umjesto da izlaze. Većina ih kaže da se srame svoje samoće i boje se same otići u restoran ili kino. Ako nemate partnera, to ne znači da trebate ostati doma i izbjegavati društvena događanja. Budite ponosne na sebe i prihvatite svoju neovisnost kao fazu u životu u kojoj možete najviše raditi na sebi.

2. Budite pozitivne

Nepojmljive su moći pozitivnog razmišljanja. Pozitivnost izvlači uspjeh, sreću, zadovoljstvo i pozitivne akcije kojima ćete inspirirati i druge ljude oko sebe. Sve moćne žene su pozitivne i sa svim se problemima nose sa smiješkom na licu. Ne dopustite da vas itko i išta slomi.

3. Recite što mislite

Ako nešto želite reći, recite to! Ne šutite kada želite pričati. Mnoge žene se boje izjasniti svoj kut gledanja ili pokušavaju sakriti svoje osjećaje i mišljenja od drugih. Nikada se ne smijete sramiti svojih misli i emocija i uvijek trebate biti spremne zauzeti svoj stav.

4. Naučite reći ‘ne’

Ako ne želite raditi vikendima, recite ‘ne’ svojem šefu. Ako ne želite otići na dejt, recite ‘ne’ bez obzira što je frajer tako zgodan. Radeći previše stvari koje ne želite raditi postajete samo iscrpljenije i umornije, a ne sretnije i zadovoljnije. Iako ste snažne i pametne, to ne znači da baš svima oko svega morate pomoći.

5. Naučite se nositi sa svojim problemima

01Bitno je vjerovati u svoju moć i u svoje sposobnosti da nešto možete. Naučite kako riješiti problem bez pomoći vašeg partnera ili roditelja. Isprva će vam biti teško, pogotovo ako do sada ni jedan teži problem niste samostalno riješile. Ali kada jednom započnete, nemojte odustajati bez obzira na sve! Kada uspijete riješiti same svoj problem, osjećat ćete golemo zadovoljstvo, sreću, samostalnost i samouvjerenost.

6. Potaknite druge žene da žive sretnije

Moćne žene pomažu drugim ženama i jedna drugu guraju naprijed. Budite dobar primjer i pokažite drugim ženama da mogu biti snažne, neovisne i sretne baš poput vas. Pomozite jedna drugoj prihvatiti svoje mane i slavite svoje vrline.

Mel

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *