Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Oglas: prodaje se ljubav!

Ljubav-na-prodajuOglas: Hitno! Prodaje se ljubav! Vrlo povoljno. Malo je prošla, kao nova. Sva dodatna oprema je uključena. Može zamjena za potpuno novu ili malo korištenu slavu i moć, moguće plaćanje gotovinom ili na otplatu do 12 rata.

Možda je ovaj oglas naša skora budućnost. Kako se svijet sve više okreće oko onih koji u rukama drže ogromne količine novca i neviđena bogatstva, koji većinu malih ljudi ostavljaju bez mogućnosti kontrole vlastite egzistencije, možda će ovo postati još jedna od stvari koje ćemo moći prodati za neku siću na nekoj od internetskih stranica. No ne želim se u ovoj priči doticati politike i egzistencijalnih problema, za koje je jasno da danas muče većinu svjetskog stanovništva, već jednostavno želim pričati o ljubavi i onome u što se taj osjećaj pomalo pretvara…ili nam se samo tako čini? Moguće je da sam prekritična u svojim razmišljanjima o ovome osjećaju koji se u nekim slučajevima tako olako koristi kao jedno sredstvo transakcije. Nije ne često da u svojoj blizini, čak i krugu poznanika viđam ono što današnji svijet naziva “sponzorima”, “sponzorušama” ili kako sve ne. Hm, možda je i prostitucija dobila ljepše ime. Ono što me, recimo to tako, mući je shvatiti kako je netko sposoban, zbog novca, slave, lijepe odjeće, poznanstava, uspjeha, žrtvovati sebe, svoju intimu, tijelo, pa čak i tako olako se služiti izrazom : “volim te”. A zbog čega? Pa dragi moji, zar smo postali toliko prazni? Zar smo otupjeli na vlastitu ljudskost? Zar nije u nama ostalo ništa od onog pozitivnog, onog što nas čini ljudima, misaonim bićima, a ne životinjama? Ako smo u stanju “prodati” vlastito tijelo, pa zašto onda ne bismo prodali i osjećaje?! Tako i tako ih ne trebamo stvarno iskoristiti, potrebno je samo stvoriti privid, pružiti mali doživljaj čiste predanosti i potpunog obožavanja. Samo tako i imamo sve što smo ikada željeli. Sve ono koji tako nešto žele ili čine, ne osuđujem. Samo iskreno žalim. Žalim jer vjerujem da takvim ljudima nije lako u životu i da im se zasigurno moralo dogoditi nešto strašno, nešto toliko užasno i traumatično kada su izgubili jedan od temeljnih osjećaja, ljubav.

Nadam se da će naša budućnost dragi moji biti bolja. Da postoji nada da prava i neiskvarena ljubav nadživi sva korumpirana društva, sav novac, taštinu i zlobu ovog svijeta. Da ćemo moći nekog voljeti i zbog toga biti sretni, a nećemo morati prodavati lažna obećanja kako bi nas usrećio novi automobil ili komad odjeće. Svima onima koji su svoju ljubav poželjeli ili jesu stavili u oglasnik, želim da na taj oglas nitko ne odgovori. Jer tako će možda naći put natrag k pravom značenju ljubavi. Možda će shvatiti kako ne trebaju, slavu, moć i bogatstvo, jer već sve to imaju. Sve to je sadržano u onom najljepšem i najiskrenijem što možemo ponuditi nekome koga odabremo za sebe,a to je ljubav i samo ljubav.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *