Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Objavite rat celulitu!

masaza1Sunce je osvanulo, temperature se digle, traži se mjesto više na terasama… Tamna stakla sunčanih naočala skrivaju umorne poglede, a odjeća postaje sve laganija. Dolazi ljeto! Koliko god se veselili tim malim radostima, ipak ima i pokoja muka – sve manje odjeće otkriva sve više golog tijela. A želimo li zaista pokazati sve ono što smo kroz zimu gurali pod veste?

Ako ste u grupi koju čini više od 80% žena i imate problem s narančinom korom, krajnje je vrijeme da se pobrinete za svoj izgled do ljeta. U borbi protiv celulita prehrana i vježbanje igraju najznačajniju ulogu, ali vrlo je bitno i dobro se brinuti o svojoj koži i priuštiti si povremenu masažu kako bi se održao tonus kože. Masaža sama po sebi potiče cirkulaciju, a u kombinaciji anticelulitnih ulja sa spretnim rukama terapeuta postiže se željeni učinak. Masažne tehnike koje se koriste u anticelulitnim tretmanima posebna su vrsta masaža koje razbijaju potkožne nakupine masnog tkiva i potiču bolju prokrvljenost i cirkulaciju.

Celulit je posljedica pretjeranog povećanja volumena stanica masnog tkiva, odnosno nepotpunog izlučivanja toksina koji se zadržavaju u tijelu, što sprječava normalan optok krvi i limfe koji odvode otpadne vode iz tkiva. Celulit je popraćen oštećenjem okolnog tkiva koje postaje neelastično, te tako dovodi do površinske deformacije kože. U dijelovima tijela u kojima je cirkulacija najsporija stvaraju se otekline koje na površini kože vidimo kao ‘narančinu koru’, a istodobno nam slabi tonus.

Zbog toga se i ne mogu dobiti odgovarajući rezultat samo s dijetama i izgladnjivanjem. Celulit je promijenjeno masno tkivo koje se nakuplja na određenim dijelovima ženskog tijela (ruke, leđa, stražnjica, trbuh, bedra i koljena). Uzrok može biti i genetski, ali najveću odgovornost ipak ima ženski hormon estrogen. On uzrokuje nakupljanje i zadržavanje suvišnih masnoća koje se mogu javiti od puberteta do klimakterija.

Pojavi celulita pogoduje niz faktora:

* fiziološki procesi u pubertetu,
* trudnoća,
* prekomjerna težina,
* stres,
* loša cirkulacija,
* preuska odjeća,
* pušenje,
* konzumiranje alkohola,
* fizička neaktivnost,
* nepravilna prehrana….

Postoje tri tipa celulita:

* kompaktni celulit, kod osoba s viškom kilograma; koža je gruba, suha i često pošarana strijama;
* mekani celulit; javlja se u srednjoj životnoj dobi zbog oslabljenog tonusa kože ili zbog čestih promjena tjelesne težine,
* edematozni celulit; javlja se uz tvrdi uglavnom na nogama. Obično je posljedica otežane cirkulacije zbog nakupljanja suvišne tekućine, bolan je na dodir.

Imate li celiluta i koliko, provjerite na slijedeće načine;
- stisnite prstima dio bedra, ako je nakon što uklonite prste efekt narančine kore odmah nestao, celulit je u ranoj fazi,
- stanite ispod rasvjetnog tijela. Svaka neravnina, koju stvara celulit na koži stvarat će sjenu i moći ćete vidjeti koliko je velik vaš problem.

Nakupljanje celulita je spor proces i odvija se kroz četri stupnja;

1. stupanj; javlja se kod vrlo mladih osoba, to su zapravo nakupine tekućine, vode i masnoće i nije bolan,
2. stupanj; zbog oslabljenog krvotoka se u tkivu uz celulit stvaraju nakupine masnih stanica. Nakon stiskanja ostaje otisak, ali nije bolan,
3. stupanj; povećanje tvrdog tkiva i masnoća, tipična je koža, koja nalikuje narančinoj kori, određena bol na dodir,
4. stupanj; vidlivo udubljena površina kože, a na dodir ruke, mogu se osjetiti tvrde nakupine , koje su izrazito bolne.

Sad kad smo ukratko upoznali celulit dobivamo rješenja za njegovo uklanjanje:

Anticelulitna masaža – vrlo je djelotvorna, gotovo obavezna uz anticelulitne tretmane. Posebno pomaže onim dijelovima tijela na koje se teško utječe vježbanjem.

Masažom točno možemo prići ugroženom području i prilagoditi intenzitet dodira. Anticelulitnom masažom stimuliramo limfnu i krvnu cirkulaciju, izmjenu tvari i ubrzavamo eliminaciju toksina te razbijamo celulit.

Za vidljive rezultate preporučuje se 2-3 puta tjedno u razdoblju od dva mjeseca, a poslije toga jednom tjedno radi održavanja postignutog. Kada se postignu zadovoljavajući rezultati anticelulitnom masažom, oni će najdulje trajati.

Ono što svakako neće pomoći u borbi protiv celulita je stres. Ali zato u borbi protiv stresa i celulita mogu pomoći tretmani koje smo vam je pripemili u Kaji, a to je kombinacija ručne anticelulitne masaže koja dodirom zagrijava tkivo i paralelno, uz poznatu maderoterapiju oklagijama. U samo jednom dolasku pomoću ove dvije tehnike ubrzavamo rezultate u borbi protiv tog strašnog celulita.

***

Kozmetički salon Kaja nalazi se u Zagrebu, u Horvaćanskoj 156,

a sve informacije i rezerveracije termina možete dogovoriti na br.tel. 092 501 7774

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *