Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Narančasti kolač

BISKVIT:
6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica brašna
1/2 praška za pecivo
1 dcl mlijeka hladnog
3 žlice kakaa

Odvojiti žumanjak od bjelanjka. Bjelanjak istući u čvrsti snijeg pa postepeno dodavati cijelu količinu šećera i još malo miksati cca 5 min. Ostale sastojke staviti u smjesu i sa najmanjom brzinom rada miksera to sjediniti.
Namazani pleh srednje dimenzije posuti sa brašnom i posuti sa brašnom i staviti smjesu.Peče se 15-tak min na temp 180 C.
Pričekati da se biskvit ohladi (izbosti ga sa vilicom)

KREMA:
7 dcl vrhnja za kuhanje
350 gr čokolade za kuhanje

Čokoladu razmrviti i rastopiti je u mikrovalnoj. Paziti da ne zagori i staviti je na defrost! Vrhnje ubaciti u posudu i zagrijavaj ga (ne smije uzavrit) pa dodati rastopljenu čokoladu i to sjediniti sa mikserom ili ručnom miješalicom.
Može se još lagano grijat i ne smiju nastati grudice čokolade.
Kada je smjesa gotova, potrebno je preliti biskvit sa njom i staviti u hladnjak.
Treba čekati do drugog dana da se kolač stisne.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *