Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Na karnevalu će spaliti majku i „gay dijete iz epruvete“!

gay_dijeteSram me što živim u ovoj zemlji.

Danas će u Selcu spaliti majku i dijete… Početak ove rečenice vratio me tristo godina unazad. Zar smo li zaista toliko zaostali narod?!

Retardiranost ili loš smisao za humor, ovih je dana potresao ovu mizernu hrvatsku javnost.

Za sve one koji ne znaju, a malo je takvih, običaj je za poklade zapaliti lutku koja predstavlja ono loše, ono što nas je namučilo u prošloj godini…

Ne samo da sam zgrožena što je maloumnicima palo na pamet paliti dijete, pa bilo to i simbolički, već ne mogu vjerovati da uz svu tu silnu nezaposlenost i glad, nekome umjetna oplodnja i ljudska prava još uvijek predstavljaju najgore čega se mogu sjetiti iz prošle godine!?!?

Glamour je dobio pismo čitateljice koja je ogorčena time što će se danas popodne odviti na rivi u Selcu, objavljujemo ga u cijelosti:

“Gay dijete iz epruvete???

Da upravo tako se zove pust kojega će danas, točno u 16h spaliti, pred očima mnoštva, na rivi grada Selce. (5.3.2014.). U njih će zadivljeno gledati bezbroj dječjih pogleda, dapače slikat će se pored kako bi imali svoju “zauvijek uspomenu”.

Nisam mogla ni sanjati da ću u želji da se moje MPO dijete od nepune 3 godine malo zabavi sa vršnjacima, zapravo ostati u šoku i nevjerici. Da ću se osjetiti “obilježenom” kao davno u srednjem vijeku kada su spaljivali vještice.

Druga slika pomno prikazuje kako se to “ovdje radi sa mesopustima”, krivcima za prošlogodišnje događaje bla, bla..

Osjećam da su prava moga djeteta i moja osobna prava narušena ovom jadnom lutkom i bebom koju će paliti sutra, a baš tako i znam da će se ovako kao ja osjetiti i svaka majka osobe istospolnih parova.

Znam kako ću se osjećati sutra… Kada ću htjeti viknuti na sav glas: “Danas ne palite lutku, danas palite svaku majku koja se bori kroz milijun bolnih postupaka, kako bi dobila svoje dijete, svaku majku čije je dijete voli istospolnog partnera… svaku majku koja ima drugačije razmišljanje… ili nacionalnosti… invaliditeta… I dok će to vama biti zabavno, meni će suza poteći niz lice, i neću biti jedina.”

Sramim se što sam u državi koja ovako nešto dopušta. I zato vas molim, nemojte ostati ravnodušni na ovaj mail.

Unaprijed hvala!”

Gradonačelnik Crikvenice: Osobno ću im iskazati svoje negodovanje

Glamour je uputio upit crikveničkom gradonačelniku vezano za spaljivanje majke s “gay djetetom”, odgovor prenosimo u cijelosti:

“U primorskom kraju izgled, ime i osuda (šentenca) mesopusta kritizira aktualna društvena zbivanja, važnije događaje i osobe tijekom protekle godine, a na što Grad Crikvenica kao institucija ne utječe ni u kojem obliku na te običaje.

Maškarane običaje održavaju maškarane skupine u pojedinim mjestima. Iako pretpostavljamo koji događaji su utjecali na izgled i ime selačkog mesopusta, smatramo ih neprikladnim i neukusnim te ću svakako razgovarati sa organizatorima izrade mesopusta i davanja imena mesopustu i osobno im iskazati svoje negodovanje.

S poštovanjem

Gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina, dipl. ing.”

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *