Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Miroslav Rastović – Vaš čovjek za pobjede!

 12970821_773083952791498_4270877977803246338_oMuškarac koji podiže adrenalin doslovno do usijanja zove se Miroslav Rastović.  Čovjek koji se nalazi u boxu svijetskih prestižnih automobilističih utrka svojim umijećem donosi rezultate timovima i vozačima.
Naš Miroslav Rastović mlad i perspektivan trkaći inženjer, te vrhunski  tehničar koji je radio sa poznatim zvijezdama ovog elitnog sporta uključujuči našeg Marina Čolaka, te je jedan od rijetkih osoba kojije usko surađivao sa elitom Formule 1 odlučio se konačno predstaviti javnosti i otkriti što zapravo radi i kako pomaže slavnim vozačima utrka osvojiti prestižne titule.
Mladi i perspektivni Miroslav sa nepunih 30 godina sudjelovao je na prestižnim automobilističkim utrkama diljem svijeta.
Njegovo znanje i kompentencija, točnost i preciznost, donose vrhunske rezultate vozačima utrka.
Skromni Rastović titulu najboljeg dijeli sa svojim timom te kaže da je ipak za uspjeh najbitiji tim s kojim usko surađuje na pisti.
„Moji zadaci u timu sežu od vođenja papirologije do telemetrijske obrade podataka na računalu, gdje vozaču treba pojasniti njegovu vožnji i ponašanje automobila. Posao je veoma stresan, puno putujemo, i u konstantnoj smo utrci s vremenom. Uvijek u zadnji čas treba obaviti neki hitni popravak na automobilu, a naravno i vozači su u utrci sa štopericom da izvezu što bolji krug.
13047916_836877536456463_7938946848788368506_oMehaničari su pod konstantnim pritiskom jer moraju obavljati izmjene nekih djelova u 15 minuta za što prosječan čovjek ostavlja svoj serijski automobil na servisu po dva dana. Naravno, da ne bi bilo zabune dijelovi na ovom automobilu su gotovo serijski.
„Vozači koji nastupaju za naš tim u kojem obavljam funkciju team managera su Fabio Mota iz Portugala te Igor Stefanovski, Makedonac, puno poznatiji hrvatskoj publici po titulama iz Europskog prvenstva na brdu koje ima finale na našoj prekrasnoj stazi u Buzetu.
Sa mnom iz Hrvatske putuje i Željko Posavec, koji obavlja funkciju glavnog mehaničara na automobilu Igora Stefanovskog.
Trenutni rezultati su nam i iznad očekivanja jer oba vozača nastupaju sa starom evolucijom Seat Leon MK3 koja je nešto sporija od konkurencije, ali nadamo se da ćemo tokom sezone uspjeti nadograditi vozila kako bismo bili konkurentni. No bez obzira na to, Fabio trenutno ima jedan podijum, dok Igor ima malo problema s adaptacijom iz jedne discipline (brdske trke) na posve drugačiju (kružne trke). Kako bismo se što bolje pripremili, potrebni su nam treninzi, međutim ipak smo maleni tim s limitiranim budžetom pa ćemo ovu sezonu koristiti kao opći trening za prilagodbu vozača i tima na novo okruženje.
Kalendar sezone nakon Francuske (Paul Ricard), Slovačke (Slovkia ring) vodi nas na najveći izazov do sada, na legendarnu njemačku stazu Nuerburgring (Nordschleife), s krugom dužine preko 20 kilometara. Nakon toga nas čeka ulična trka u Portugalu pred barem 200 000 navijača u Vila Real, te finale sezone na stazama Magny Cours u Francuskoj i legendarnoj Imoli u Italiji.
Automobilističke utrke oko sebe okupljaju brojne obožavatelje i fanove, a sam Rastović se i ove sezone nada vrhunskim rezultatima.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *