Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Male grudi su zdravije!

gurdiStručnjaci sa Harvarda i jednog fakulteta u Torontu, koji su u istraživanje uključili 92106 žena, su došli do zaključka da žene koje u svojim dvadesetima nose grudnjak veličine D (ili veći) imaju triput veće šanse da obole od dijabetesa tipa 2 kasnije u životu.

Profesor Joel Ray pritom tvrdi da je po njegovom mišljenju najvažnije to kako se grudi razvijaju tijekom puberteta. “Pubertet je razdoblje obilježeno povećanom inzulinskom rezistencom, stanjem u kojem tijelo ne absorbira glukozu u onolikoj mjeri koliko bi trebalo. To prouzrokuje rast šećera u krvi, što je prva naznaka šećerne bolesti tipa 2.” Kod zdravih teenagera se to stanje na kraju puberteta normalizira i visoke razine šećera u krvi nestanu, no prof.Ray tvrdi da je baš to uzrok zašto su djevojke s većim grudima ispotavljene većem riziku.

Manji rizik od dijabetesa nije jedina prednost malih grudi. Male grudi je naime mnogo lakše pregledati, uočiti eventualne kvržice i nepravilnosti, a i mnogo manje će opteretiti vašu kralježnicu. Velike, teške grudi opterećuju našu kralježnicu u tolikoj mjeri da to kasnije vodi do glavobolje, bolova u vratu i kralježnici te ukočenosti.

Više užitka

I dok sve više muškaraca (prije svega u mlađoj životnoj dobi) sanjari o ženi velikih grudi, su znanstvenici u Beču utvrdili da su veće grudi neosjetljivije na podražaje i ženi nude mnogo manji užitak. Velike grudi su obloženije masnim tkivom, a žlijezde koje su najosjetljivije su skrivene duboko pod površinom. Pri malim grudima je dakle puno lakše stimulirati  najosjetljivije žlijezde, koje se nalaze direktno pod kožom, što ženama naravno pruža više užitka.

Produžuju mladenački izgled

Evolucijski psiholog Satohi Kanazawa iz Londona pojasnjuje, da su muškarci još u kamenoj dobi ženinu starost ocjenjivali na različite načine, ali najčešće na osnovi tjelesnih znakova- jedan od njih su bile obješene grudi. Što su grudi bile obješenije to su ženu smatrali starijom. Manje grudi će se zbog svoje manje težine puno kasnije objesiti, što će automatski utjecati na vaš izgled i učiniti vas mlađima no što doista jeste.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *