Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Lepa Brena otkrila tajnu uspjeha

lepa-b-naslovLepa Brena oduvijek je privlačila svjetla pozornice, gdje god se pojavila postala je priča dana i tako već 32 godine. Na Silvestarsku noć održala je koncert u beogradskom hotelu Crowne Plaza, a netom prije toga progovorila je za portal glamour.hr.

glamour.hr: Čitatelji portala nominirali su vas za najglamurozniju osobu u 2013. godini. Što vam to znači?

Brena: “Vrlo sam počašćena nominacijom, čitateljicama šaljem poruku da budu jake, pronađu sebe i pronađu sve što vole. Jer svaka žena koja je ispunjena je sretna i zadovoljna. Poručujem im da ne teže savršenstvu jer nitko nije savršen, budite zadovoljne sa sobom”.

glamour.hr: Više od tri desetljeća prisutni ste na estradi, o vama se mnogo pisalo i još uvijek piše. Ali nikad niste punili stupce skandalima. Kako ste se oduprijeli tome?

Brena: Publika osjeti kada je čovjek predan poslu koji radi iz ljubavi. Tada cijeni čovjeka i stvara mišljenje temeljem tog rada. Uvijek pokušavam biti što jednostavnija, neposrednija. Moj privatni život nije tako interesantan, nisam sklona skandalima i glupostima. Kada nism na bini posvećena sam obitelji”, pojašnjava Brena te današnju scenu komentira: “Želim da me ljudi pamte po onome što sam napravila a ne kako sam obučena. Ja nisam fotomodel. Mladi moraju proći sve te gluposti kako bi shvatili što im je potrebno. Mladi pokušavaju biti u središtu zbivanja, a za veliki koncert treba vremena, puno dobrih pjesama i iskustva“.

glamour.hr: Iza sebe ima mnogo velikih koncerata, za koje će reći „trofeja“, na cijelom području bivše države i Balkana, ali i humanitarnih koncerata. Napravila je usporedbu nekad i sad…

Brena: Nekada smo bili tržište. Znam kako se tada zarađivalo, bilo je izrazito bogatih ljudi, postojao je srednji sloj i siromašni. Danas se sve svodi na 10 posto bogatih ljudi, a ostali spajaju kraj s krajem. Ja moram podijeliti svoju sreću s drugima. Ne možete biti sretni sami sa sobom. Čovjek nije jedinka koja živi sama za sebe.

glamour.hr: Kako se nosite sa slavom, ljudima ste još interesantni, traže vas za fotkanje, autograme, novinari vas povlače za razgovor?

Brena: Slavna sam od svoje 21-22, gledam na to kao na haljinu koju oblačim za scenu. Bliska sam s fanovima, želim im pokazati kako svaki čovjek može u životu biti uspješan ako radi na sebi i prati znakove na koje nailazi na svom putu.

Kako uspijete povezati pjevanje, biti uspješna poslovna žena i majka?

Brena: Imam muža koja mi je velika podrška i pomoć u obitelji. Brak nije samo vjenčanje, razumijevanje, kompromis, seks već mnogo, mnogo više. Čovjek u braku prolazi lijepe i teške trenutke i ako shvati da je lakše dijeliti sve na dvoje to je to. Neki savjet za uspješan brak nemam.

Ipak Lepa Brena nam je odala jednu tajnu “Volim suprugovu kuhinju. Da muž ovisi o mojoj kuhinji bio bi 20-30 kila mršaviji. Ja uživam u njegovoj kuhinji postala sam pravi hedonist u izboru hrane i pića. No, publika i posao me tjeraju da budem disciplinirana, da budem primjer. Obožavam jogu i šetnju, meditaciju. Time se bavim ne da bi bila ljepša nego da bi se osjećala bolje.

glamour.hr: Unatoč silnim obvezama Lepa Brena priprema nove materijale koja hrvatska publika ipak neće čuti na nadolazećim koncertima. Iako će Zagreb za sada pričekati na koncert, Dan žena pjevačica će obilježiti koncertom u Karlovcu.

Brena: Za koncertno promoviranje novih materijala treba proći barem dva mjeseca od objave kako bismo imali povratnu informaciju o slušanju. To se zbog manjka vremena neće dogoditi. No, na novom albumu surađujem s izvrsnom ekipom koju predvode Hari Mata Hari i Marina Tucaković, a tu je i mladi talentirani tekstopisac Armin Šaković.

Razgovarala: Melita Hanžek

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *