Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Lazanje s plodovima mora

Prepune povrćem, ove lazanje čine hranjiv i zdrav obrok.

Sastojci:

riba_14 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

1 mali korijen komorača, nasjeckan na kockice

1 glavica nasjeckanog luka

4 nasjeckana češnja češnjaka

2 žlice peršina

2 žličice sjemenki komorača

120g očišćenih lignji

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180°C. Zagrijte 2 žlice ulja u tavi. Dodajte komorač, luk i 2 češnja češnjaka. Kuhajte 5 minuta dok luk ne omekša. Dodajte peršin i sjemenke komorača. Kuhajte 1 do 2 minute, zatim dodajte lignje i losos. Kuhajte 1 minutu. Dodajte škampe i plodove mora. Kuhajte 30 sekundi. Zatim procijedite plodove mora.

Preostali umak vratite na laganu vatru, dodajte vino, limunovu koricu i mrkvu. Kuhajte 5 minuta. Dodajte rajčice, dobro promiješajte i kuhajte 3 do 4 minute. Zatim dodajte mahune, šparoge i grašak. Poklopite i kuhajte 5 minuta.

Namastite lim za pečenje. Poslažite kore za lazanje, dodajte povrće, zatim kore pa opet povrće i tako dok sve ne posložite. Pomiješajte ricotta sir s jajima i parmezanom, začinite s malo muškatnog oraščića, soli i paprom po želji. Smjesu ravnomjerno prelijte po zadnjem sloju kore za lazanje te prelijte s preostalim maslinovim uljem.

Pecite 30 minuta, ili dok lazanje ne poprime zlatno smeđu boju. Poslužite odmah.

Dobar tek!

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *