Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Festival brazilske kulture

Povodom otvaranja trećeg po redu festivala brazilske kulture u Zagrebu „Brazilactica“ u prostorima Book Caffea u Zagrebu održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen program festivala kao i rad i vizija udruge „Amazonas – centar brazilske kulture u Hrvatskoj“ kao organizatora festivala.

U ime udruge „Amazonas“ okupljenima se iz organizacije festivala obratio g. Darjan Delač prisjetivši se ideje o nastanku ovakve manifestacije koja obuhvaća sve segmente kojima se udruga bavi te uspješnosti prošlogodišnjih festivala te istaknuo jačanje festivala u svim njegovim područjima.

brazilactica

Direktor festivala g. Mario Purišić  najavio je niz besplatnih radionica sambe, batucade, capoeire i afro plesa, tribine, koncerate, projekcije filmova kao i veliku završnu karnevalsku povorku koja će u nedjelju, 12.5.2013. g. krenuti u 18:00 ispred Hrvatskog narodnog kazališta te povorkom kroz uži centar završiti velikim finalom na Trgu Petra Preradovića. Pozvao je sve zainteresirane da se pridruže i pronađu nešto za sebe u ovogodišnjem bogatom programu.

Na konferenciji za novinare ispred Brazilske ambasade govorio je kulturni ataše g. Luciano D’Oliviera te naglasio da mu je veliko zadovoljstvo što se brazilska kultura na ovaj način promiče u Hrvatskoj i okuplja veliki broj mladih iz šire regije, te također pozvao javnost da se priključi festivalu i iskusi bogatstvo brazilske kulture.

 

Više informacija vezanih za „Brazilacticu – festival brazilske kulture u Zagrebu“ možete pronaći na facebook straniciwww.facebook.com\Brazilactica ili upitom na e-mail brazilactica@amazonas.hr.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *