Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Konturiranje lica: (ne)prijatelj ljepote?

Kim-Kardashian-konturiranje-makeupKonturiranje lica u Kardashian stilu nije trend rođen na modnim pistama, već rezultat selfija na društvenim mrežama, Youtube tutorijala i iznenadne poplave dućana beauty proizvodima za konturiranje lica. Konturiranje lica jedan je od najtraženijih beauty pojmova na Google-u, a mnogi make-up brendovi pokušavaju zaraditi na ovom trendu.

Ali što profesionalni make-up artisti zapravo misle o globalnoj zaluđenosti žena (a i muškaraca!) koje koriste bronzere i highlighter-e kako bi preoblikovale strukturu vlastitih lica? Dok catwalk trendovi ukazuju na prirodni make-up i sjajnu čistu kožu, selfiji s Instagrama pričaju svoju priču glazurastih mat lica i skulpturiranih jagodičnih kostiju. Pitamo se: je li konturiranje najbolji ili najgori prijatelj ljepote?

Jedna od svjetski najpoznatijih make-up artistica, Bobbi Brown, nedavno je javno rekla kako mrzi konturiranje „jer izgleda kao da imate prljavštinu na licu“. Bobbi ima i vlastiti brend šminke te je, obećavši da nikada neće lansirati proizvod namijenjen konturiranju lica, rekla kako za konturiranje „nitko nije dovoljno dobar make-up artist“. Također, Bobbi je nadodala i kako se tehnika konturiranja kosi s njenom filozofijom prirodnog make-upa koji samo naglašava našu ljepotu umjesto da, poput konturiranja, „sugerira da nešto nije u redu s onim kako doista izgledamo.“

Konturiranje je tehnika koja zahtjeva veliku vještinu te vrlo lako može poći po krivu. Samo upišite #contouring (engl. konturiranje) u Instagram i sigurno ćete pronaći katastrofalne primjere.

„Konturiranje je od velike pomoći make-up artistima, ali zapravo je riječ o profesionalnom alatu, a ne o trendu“, rekla je Laura Mercier, make-up artistica koja je poznata po svom zagovaranju prirodne ljepote, „Konturiranje zahtjeva osobu koja to ‘kuži’.“

Upravo je u tome stvar, ako znate kako to dobro napraviti, tada nitko ne bi trebao saznati da ste uopće konturirali – to bi trebala biti vaša mala tajna. Kim Kardashian je rijetko, gotovo nikad viđena sa točkama korektora ili prugama pudera po licu, ali nitko nikad nije sumnjao da nosi puno šminke.

Pat McGrath, make-up artistica odgovorna za neke od najpoznatijih beauty look-ova s modnih pista, najoptimističnija je glede teme konturiranja lica. I sama veliki eksperimentator, Pat kaže kako je ključ svega prvo usavršiti tehniku, a tek je onda pridodati svom beauty arsenalu.

„Konturiranje je nešto što mi već godinama radimo u backstage-u, tako da to i nije neki trend. Ali ono što ja volim jest činjenica da je postalo široko dostupno svakodnevnoj ženi i moguće je da se taj trend konturiranja zadrži i postane rutina poput stavljanja maskare“, rekla je Pat.

Pametno konturiranje lica sigurno može transformirati i izvući ono najbolje od ženinog lica, ali bitno je znati koji elementi najbolje rade za vas. Igrajte se, isprobavajte, učite i tražite savjete kako biste poboljšali svoju vještinu konturiranja.

Pogledajte video:

Foto: Press/arhiva

Video: YouTube

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *