Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Klape u Lisinskom

Karizmatični Marko Pecotić, Splićanin prepoznatljivog širokog osmijeha, ponovno će ljubiteljima dalmatinske pjesme pjevati kao član klape Iskon! 

unnamedS novim/starim pojačanjem, klapa Iskon, jedna od najznačajnijih na glazbenoj sceni, odmah se prihvatila posla. Spremaju se za veliki koncert ‘Klape u Lisinskom’ 4. travnja, a već su snimili i novi singl i spot čiju ćemo premijeru vrlo skoro imati prilike vidjeti.

Nakon što im se u nekoliko navrata postava klape mijenjala i prije svega dvije i pol godine bila pred gotovo potpunim raspadom jer je ‘spala knjiga na dva slova’, Iskonovce to nije spriječilo da u 16 godina postojanja uspiju osvojiti više od 20 nagrada na klapskim i zabavno-glazbenim festivalima, a sada im se nakon pet godina vratio prvi tenor Marko Pecotić, od milja zvan Peco.

- Pecin povratak dogodio se na njegovu inicijativu, a mi smo to s oduševljenjem prihvatili jer, ipak je svojim vokalnim sposobnostima, kao i karizmom, postao zaštitni znak Iskona, makar bilo tko od bivših ili sadašnjih članova klape to htio priznati ili ne, kazao je jedini preostali osnivač klape Ante Blažević.

Pjesmu ‘Srce zna’ poslušajtew s nama:

ako je klapa Iskon svoj najveći uspjeh doživjela bez Pecotića prošlog ljeta na Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku gdje su odlukom žirija nagrađeniprvom nagradom za pjesmu ‘Srce zna’, najveći broj nagrada osvojili su upravo s Pecotićem.

- U to razdoblje ubraja se i izrazito zapažen nastup na izboru za Eurosong 2010., a u njegovoj eri producirani su i najveći hitovi Iskona, dodao je Toni Kesić izrazivši posebno zadovoljstvo činjenicom da, od ukupno šest vokalista Iskona, čak četiri mogu nastupati kao solisti.

- Ma da, to smo Edgar Rupena, Peco, Zvonimir Kovačić i ja, a to nema baš svatko, posebno ne na domaćoj sceni, zaključio je Kesić.

Prvi izazov pred novom postavom Iskona bit će koncert ‘Klape u Lisinskom’ gdje će nastupiti s kolegama iz klapa Cambi i Šufit te ih trenutno sad more ‘slatke brige’ kako raspodijeliti solo dionice. Ono što sa sigurnošću garantiraju publici je glazbeni spektakl uz stare i nove pjesme te nekoliko obrada.

- Iako nije riječ o natjecanju, klapski pjevači su obično takvog karaktera da se trude pružiti maksimum, a osobito kad se radi o susretu ponajboljih, poručili su iz Iskona kojeg uz dosadašnje članove klape Edgara Rupenu (tenor), Tonija Kesića (bariton), Zvonimira Kovačića (bariton-bas) i osnivača klape Ante Blaževića (bas) čine i ’novi’ Marko Pecotić, gitarist Vedran Roguljić (tenor) te instrumentalist i bubnjar Duško Radić.

9b0a9bea-e4eb-4069-a0e7-631f11df56c9

Ulaznice za najbolja mjesta za koncert ‘Klape u Lisinskom’ prodaju se u uredu Scardone na Srebrnjaku 64 i na web stranici Scardone. Rezervirati ih možete slanjem maila na adresu kart@scardona.hr. Ukoliko ulaznice preuzmete u našem uredu, ostvarujete i popust na sva naša izdanja. 

Ulaznice su dostupne i na blagajni te web stranici Lisinskog.  

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *