Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Korisni savjeti za ukusnu voćnu salatu

Kod pripremanja voćnih salata, pored ukusa, bitan je izgled. Voće od kojeg se priprema salata, najčešće se sjecka, pa je važno da nož bude oštar kako se voće ne bi izgnječilo i salata pretvorila u kašu.

Kora limuna, kao dodatak voćnoj salati može se bez straha koristiti ako se limun prethodno dobro opere četkicom i toplom vodom kojoj je dodano malo sobe bikarbone. Na taj način kemikalije za prašenje voća biti će  uklonjene.

lemons

Da banane ne bi potamnile u voćnoj salati, treba ih poprskati limunovim sokom i posuti šećerom u prahu. Ovo pravilo važi i za drugo voće, koje u dodiru sa zrakom mijenja boju (jabuke, kruške).

How healthy are bananas? Bananas are rich in Vitamin B6 and a good source of fiber, vitamin c, magnesium and potassium.

Suhe šljive, prije korištenje u voćnu salatu potopiti preko noći u zaslađeni čaj kojem je dodata kriška limuna. Do jutra će nabubriti i dobiti finu aromu.

suhe šljive

Voće iz koga se lako cijedi sok (jagode, maline, kupine), treba prati pod blagim mlazom vode.

jagode, maline,kupine

Voće jakih boja (crne višnje, kupine, borovnice) kao i voće kiselog ukusa (ogrozd, ribizle) nisu pogodni za voćne salate. Ukoliko se, ipak koriste, treba ih dodati salati neposredno prije služenja.

Fresh ripe fruit nice berry background image

Da bi jabuke sačuvale prirodnu boju, poslije ljuštenja i sjeckanja treba ih staviti u hladnu, malo posoljenu vodu i ostaviti da stoje do upotrebe.

jabuke

 

U slast!

 

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *