Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Hrvati poludjeli za izmišljenom ženom na Facebooku!

Glam.hr proveo je anonimno istraživanje preko društvene mreže Facebook na 3000 muškaraca.

Ono što smo otkrili, zaprepastilo nas je! Pročitajte naše rezultate istraživanja.

facebook_istrazivanje_2Istraživanje smo proveli na način da smo otvorili  lažni profil sa imenom i prezimenom ženske osobe. Žena tridesetih godina, zgodna, emancipirana, obrazovana privukla je u samo mjesec dana preko 3000 Facebook prijatelja iz cijelog svijeta, mahom muškaraca u dobi od 20-50 godina. Žena je u komunikaciji bila otvorena, direktna, iskrena i vrlo drska.  Vrlo brzo je naša target grupa poludjela  za našom izmišljenom ženom . Najvjerovatnije smo vodili slatke noćne razgovore  s vašim supruzima, sinovima, dečkima ili ljubavnicima.  Zanimljivo je, koliko su frajeri opušteni i slobodniji u komunikaciji preko „inboxa“ nego face to face.

Poznato je da su društvene mreže danas jedno od osnovnih sredstava upoznavanja. Većina odnosa započinje upravo virtualno. Činjenica je da se iza tih profila krije mnoštvo neispunjenih želja, maštarija, nerealnih očekivanja… Mahom je riječ o lažnim profilima, koje muškarci koriste kako bi ispunili neke od svojih fantazija . Osobe koje smo istraživali uglavnom pokušavaju pobjeći od stvarnog svijeta, priuštiti si malo razonode u životu.

Ukoliko konverzacija postane ozbiljnija takvi odnosi mogu dovesti i do raskida braka ili do ozbiljne veze, ovisno u kojem su trenutno ljubavnom statusu.  Većina virtualnih kontakta koje smo ostvarili ostala je na Facebooku.

Doznali smo kako funkcionira muški mozak kad ispred sebe nema žensku osobu već samo svoju predožbu o toj osobi. Što ih pali i kako reagiraju u određenim situacijma.

facebook_istrazivanje_4Frajeri se zalijepe  za zgodni komad, za sexy noge, dupe, sise i onda krenu u osvajanje. Ukoliko shvate da s druge strane tipkovnice imaju osobu s kojom mogu doista razgovarati „je*ali ste ježa“ jer ih se nećete riješiti nikako osim blokadom.  Dakle, ti veliki hrabri komadi mesa i objekti ženske požude su željni pravog iskrenog razgovara. Na kraju ih ne zanima dali je s druge strane bakica od 80 godina ili klinka od 15 godina. Bitno im je da s nekim mogu razgovarati. Nađe se tu svakakve „klijentele“ od napaljenih klinaca koji žele samo virtualni sex do oženjenih muškaraca koji sa svojim partnericama nemaju više zajedničkih tema. No, sve se svodi na razgovor, na nizanje poruka.

facebook_istrazivanje_3Što je razgovor zanimljiviji i što više  vodite računa o tome da budete opušteni i brutalno iskreni, ali nikako vulgarni, to se frajer duže upušta u konverzaciju. U jednom trenutku čak se nađete u situaciji da ste zapravo u ulozi nekog virtualnog psihologa.  Zaboravljaju da su se zapalili na sexy predožbu žene, i postajete im prijatelj kojeg s vremenom pokušavaju zavesti riječima. Trude se na sve moguće načine da nas zavedu i da nam dokažu kako upotrebljavaju i gornju glavu. Krenu s laskavim riječima, s dubokoumnim razgovorima, pričaju nam, mi ih shvaćamo, razumijemo, slušamo.  Izgled više nije toliko važan. Zaboravljaju da su se upoznali s curom koja je na profilnoj slici imala noge u štiklama, ili dupe. Sad je bitno da ih slušamo. Ako smo dobar slušač i ako primjete da ih razumijemo, zaljubljuju se.

Nemojte misliti da je tu riječ samo o očajnicima koji satima sijede ispred računala. Ni slučajno! Neki od njih vodite dobre živote, imaju obitelji, vodeće pozicije u tvrtkama, ali u virtualnoj ženi su našli utijehu i postali ovisni o njoj.  Dakle, ovaj put u zavođenju nije igralo ulogu ni seksipil, ni dobar izgled, ni tona make –up, frajere smo natjerali da se zaljube samo na osnovi dobrog i kvalitetnog razgovora.

Nina

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *