Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Državno natjecanje iz abakus mentalne aritmetike

natjecanjeBrainobrainfest 2016 – državno  natjecanje iz abakus mentalne aritmetike održano je u nedjelju 10. travnja u Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga u Zagrebu.

Organizator natjecanja, Brainobrain Europa je master franšiza Brainobrain Kids akademije osnovane 2003. godine u Chennaiju, Indija, od strane međunarodnih stručnjaka u obrazovanju i osposobljavanju djece. Brainobrain ima više od 950 uspješnih franšiznih centara u 24 zemlje svijeta.

Brainobrain program je podijeljen na 10 razina te je namijenjen djeci od 4 do 14 godina s ciljem potpunog razvoja mozga  i razvoja osobnosti. Tehnike koje se koriste u programu pomažu djeci izoštriti sposobnosti poput koncentracije, pamćenja, slušanja, vizualizacije i kreativnosti što samim time omogućuje brzo i učinkovito učenje.

Na natjecanju  je prisustvovalo 190 natjecatelja čija je pismena provjera uključivala 40 zadataka zbrajanja i oduzimanja polaznike nižih stupnjeva, te 60 zadataka množenja i djeljenja za polaznike viših stupnjeva, a trajala je svega 3 minute. Natjecatelji sa završenim 1. i 2 stupnjem Brainobrain programa su zadatke rješavala na sorobanu (japanska inačica abakusa), a djeca koja su završila od 3. stupanja programa pa na više su zadatke rješavala mentalnom aritmetikom.

Polaznici Brainobrain programa su po završetku natjecateljskog dijela programa na svečanoj pozornici svojim demo nastupima predstavili tehnike abacus mentalne aritmetike i multitaskinga (obavljanje više mentalnih radnji istovremeno). Cjelodnevno druženje popraćeno hola hoop radionicom i mađioničarskom predstavom je okončano dodjelom nagrada natjecateljima.

Zahvaljujući organizatoru Brainobrain Europa d.o.o., sponzoru Montana d.o.o. i donatorima Kala d.o.o. i Čoko Stark d.o.o. – Bananice i Konzum d.o.o. na zadovoljstvo svih natjecatelja završen je još jedan Brainobrainfest, te se nadamo da će i narednih godina proći s još većim interesom.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *