Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Deseti susret plesnih grupa u CeKaTeu

Više od 3.000 plesača iz cijele Hrvatske stiže u CeKaTe na 10. susrete plesnih grupa

Centar za kulturu Trešnjevka ove godine organizira 10.  susrete plesnih grupa, a na kojima će  svoje plesno umijeće pokazati  više od 3.000 plesača iz cijele Hrvatske. Susreti će se održati u tri  termina – od 19. do 21. travnja plesači će izvoditi jazz dance, step, suvremeni i urbani ples te acrodance, od 26. do 28. travnja na Trešnjevačkoj će se plesnoj sceni predstaviti grupe koje će izvoditi – jazz dance, show dance, step i musical. Posljednji termin, od 3. do 5. svibnja, rezerviran je za – suvremeni i klasični plesni izraz i karakteri ples. Cilj Susreta prvenstveno je ostvarivanje mogućnosti za scenski nastup mladih plesača amatera i to pred brojnom publikom na velikoj plesnoj sceni,  te podizanje kvalitete amaterske plesne scene uopće. Susreti svake godine postižu velik uspjeh, a priznanje im odaje i više od 100 prijavljenih plesnih grupa koje će i ove godine pokazati što znači voljeti ples.

Regoc Ckt

Duh Susreta plesnih grupa koji iz godine u godinu prenose organizatori i svi sudionici mogao bi se sažeti u ovogodišnjoj poruci Svjetskog dana plesa, čiji je autor Lin Hwai-ming, utemeljitelj i umjetnički direktor tajvanskog kazališta Cloud Gate . On je među ostlaim poručio - ples je moćan izričaj.On govori zemlji i nebu.On govori o našoj radosti, o našem strahu i našim željama.Ples govori o nedokučivom, pa ipak razotkriva stanje uma pojedinca i ćudi i osobine naroda.

Trešnjevačka plesna scena pridružit će se i obilježavanju Svjetskog dana plesa, 29. travnja, a program u povodu te manifestacije  obilježit će  cjelovečernji plesni kolaž „ 20 godina plesnog djelovanja“ u izvedbi  profesionalnog plesnog ansambla Kelkope“ & gosti. Također,  u Galeriji Modulor svoje će fotografije posvećene plesu predstaviti:  Ognjen Karabegović, Ksenija Španec i Vedran Petak.  Izložba se može razgledati već od 25. travnja.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *