Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Dani vjenčanja donirali sredstva Klinici za dječju kirurgiju

ODS_0670Prošlogodišnji spektakl Dani vjenčanja održan u listopadu 2012. godine, ponovno je privukao veliki broj posjetitelja ali i prijatelja projekta, osoba iz javnog života, koji su upravo svojim dolaskom omogućili uspješnu realizaciju humanitarne akcije.

Prihod s Gala humanitarne modne revije te dio prihoda od prodaje ulaznica bio je namijenjen Klinici dječje kirurgije, Klinike za dječje bolesti Zagreb. Prikupljeno je 20.000 kuna, koje su omogućile kupnju iznimno potrebnog modula za termodezinfekciju kirurškog instrumentarija tvrtke Miele.

U ime organizatora sajma Dani vjenčanja organizatorica Sajma i vlasnica licence Dani vjenčanja, Dijana Pavković, urednica portala i izdanja Dani vjenčanja Lea Stergar Kera te prijateljice projekta Dani vjenčanja  Anica Kovač i Ivana Delač Đolo, uručile su vrijednu donaciju predstojniku Klinike za dječju kirurgiju,  Klinike za dječje bolesti Zagreb prof.dr.sc Božidaru Župančiću.

- Klinika dječje kirurgije godišnje obavi preko 6.000 kirurških zahvata, a samo kroz Kliniku za dječju kirurgiju godišnje prođe preko 60.000 djece iz cijele Hrvatske a i šire – istaknuo je u zahvali organizatorima prof. Župančić.

ODS_0660Klinika za dječju kirurgiju nosilac je jedne od ključnih uloga u timu Klinike za dječje bolesti Zagreb. Sa svojih 23 liječnika specijalista (15 dječjih kirurga, 1 neurokirurgom, 4 oftalmologa i 3 otorinolaringologa), većim brojem specijalizanata Klinike i drugih ustanova, 103  medicinskih sestara (18 viših, 1 viši fizioterapeut i 84 srednje medicinske sestre) te više od 6000 relevantnih operacijskih zahvata u godini pruža mogućnost cjelovite kirurške skrbi za djecu. Jedina dječja kirurška klinika u Republici Hrvatskoj okuplja gotovo polovicu hrvatskih dječjih kirurga na jednome mjestu, s mogućnošću izvođenja svih operacijskih zahvata na malom bolesniku (osim kardiokirurških) i kod najčešćih „rutinskih“ kirurških bolesti i kod najsloženijih, rijetkih, prirođenih i stečenih stanja. Bolnički kapaciteti sa 100 kirurških postelja, ujedno je čine i najvećom ustanovom dječje kirurgije u našoj zemlji.

Anica Kovač, dr.Župančić, Dijana Lozanćić Pavković, Ivana Delač Đolo- Emotivno sam vezana uz Klaićevu bolnicu, pogotovo sada kad imam i svoju djecu, te smo iz tog razloga i ove godine, već treći put, odlučili prikupljena sredstva donirati Klinici za kirurgiju, Klinike za dječje bolesti Zagreb, koja skrbi za naše najmlađe, koji su naša budućnost, na kojima svijet ostaje – istaknula je organizatorica Dana vjenčanja Dijana Pavković.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *