Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Crvena jabuka proslavila 30. rođendan

Crvena jabuka je velikim koncertom na opatijskoj Ljetnoj pozornici proslavila 30 godina uspješne karijere te je dokazala da je jedan od najboljih live bendova u regiji. Koncert je trajao duže od tri sata, a bend je predstavio svoje najveće hitove, od prvog albuma ”Crvena jabuka” (1986) do posljednjeg ”Nek bude ljubav” (2013).

2

Crvenoj jabuci na pozornici su se pridružili brojni slavni gosti među kojima su Halid Bešlić, Antonija Šola, Željko Samardžić, Klapa Tramuntana i Antimon. S bendom su nastupali i popularni glazbenik i producent Branimir Mihaljević na klavijaturama te njegovi sinovi, Matej Mihaljević na violini te Marko Mihaljević na gitari. Osim što su predstavili svoje najveće hitove, Žera i ostatak benda odali su počast Arsenu Dediću otpjevavši pjesmu “Odlazak”.

3

Posebni efekti i vatromet dodatno su začinili odličan koncert, a bend se na nagovor publike vratio i na bis. Ovaj koncert za grupu je bio značajan i iz razloga što su prije 30 godina upravo u Opatiji promovirali svoj debitantski album, a sada su se ondje vratili na vrhuncu slave. Zahvalili su se i svojoj vjernoj publici koja ih prati toliko godina te su se osvrnuli na cijelu svoju karijeru.

Popularnost Crvene jabuke ne jenjava ni nakon 30 godina, što dokazuje broj publike na njihovim koncertima. Iza njih su mnoge predivne pjesme, mnogi hitovi, na stotine nastupa u Hrvatskoj, regiji i svijetu, nezaboravne suradnje s kolegama glazbenicima. I dalje se rađaju novi hitovi koji osvajaju domaći eter, a najavili su kako će i dalje snimati istim tempom.

1

Crvena jabuka priprema novi album najavljen pjesmom “Lubenice”, koju su snimili s grupom Gustafi. Croatia Records je pripremila i peterostruki CD box set “100 originalnih pjesma” koji se u prodaji u svim trgovinama pojavio u petak, 21. kolovoza. Ova kompilacija presjek je diskografske karijere benda.

Na Download zoni Croatia Recordsa preuzmite duet Crvene jabuke i Arsena Dedića – “Znam”.

Album po cijeni od samo 99 kuna možete kupiti na prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na:

Webshop: http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=822284
iTunes: http://itunes.apple.com/us/album/100-originalnih-pjesama/id1026877659
Amazon: http://www.amazon.com
Deezer: http://deezer.com/album/10955582

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *