Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Čaj od kamilice produžuje ženama život

Čaj od kamilice smiruje prehladu i ublažava stres, ali nova istraživanja pokazuju da šalica ovog čarobnog napitka ima još brojna pozitivna djelovanja na naše zdravlje.

Najnovije studije pronašle su povezanost između redovne konzumacije čaja od kamilice i smanjenog rizika od smrti u starijih žena.

kamilica_čaj_02

U periodu trajanja od 7 godina, istraživački tim je analizirao 1,677 ispitanika oba spola od 65. godine starosti i starije. Od njih 14 posto koji su pili čaj od kamilice, samo su žene imale beneficije od redovne konzumacije tog čaja.

Riječ je o stvarno pozitivnom učinku na zdravlje žena; one žene koje su redovno konzumirale čaj od kamilice su 29 posto manje izglednije da dožive smrt tijekom sedmogodišnje studije.

Međutim, rezultati istraživanja još nisu posve potvrđeni. Razlika između učinka čaja na žene i muškarce može biti i na temelju tradicionalnih spolnih uloga u kojima žene brinu o kućanstvu na dnevnoj bazi, uključujući i zdravlje obitelji, pa su sukladno time i otvorenije prema narodnoj biljnoj medicini.

Žene su, prema spomenutoj studiji, sklonije konzumaciji čaja od kamilice tijekom dužeg perioda nego muškarci.

Istina, kamilica je oduvijek bila poznata kao kućni lijek protiv svih bolesti i upala.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *