Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Barabe pjevaju za B.A.B.E.

DSC_5142r

Novu pjesmu “Žene su zakon” bend Barabe posvetio je, kažu, svojim prijateljicama, djevojkama, mamama i svim ostalim ženama u njihovom životu. A da misle ozbiljno dokazati svoje svjetonazore koje su upravo opjevali, pokazali su odlukom da sve autorske, diskografske i izvođačke prihode od ove pjesme doniraju ženskoj udruzi B.A.B.E.

BARABE COVERr- Od trenutka u pubertetu kad smo otkrili žene, shvatili smo da bez njih nama nema života. A kako smo svi u bendu skoro istih razmišljanja, odmah smo prihvatili ideju kralja zabave Jasmina Stavrosa da otpjevamo njegovu pjesmu “Žene su zakon”. On ju je napisao samo za nas kad je u neformalnom razgovoru čuo naša razmišljanja. Danas nisi frajer ako hodaš s dvije djevojke i imaš tri ljubavnice. Mi mislimo da žene treba maziti, paziti i čuvati o čemu uostalom ovdje i pjevamo – , kaže nam Ivica  iz benda, a njegov kolega Tomislav dodaje:

- Čim su naše prijateljice čule snimku, odmah je krenulo dijeljenje video spota na društvenim mrežama. Pohvalile su nas naše mame, tete i bake, a kad smo, sasvim slučajno, uspostavili kontakt s udrugom B.A.B.E. preko zajedničkog prijatelja, odmah smo pristali na suradnju. Ponosni smo da možemo pomoći njihovim ciljevima našim prihodom, ali i javnim nastupom u kojem se ne ustručavamo biti dobre Barabe. -

Ovih šest simpatičnih mladića u dvadesetim godinama okupilo se pred nepune dvije godine i osnovali su zajednički bend. Najstariji član je Ivica (24), a s njime dobru energiju šire i ‘praše’ Tomislav (22), Matej (23), Patrik (23), Matija (22) i Nikola (20). Žive u Velikoj Gorici i Jastrebarskom, a nastupaju po cijeloj Hrvatskoj i Sloveniji svakog vikenda.

272-3rInicijalna ideja bila im, kažu, okupiti ekipu koja će na jedan nov i moderan način pokazati kako se i tamburaška glazba može ravnopravno nositi s drugim glazbenim stilovima. Godinama su njih šestorica najbolji prijatelji koji su svirali razne instrumente iz hobija, a sada im je zajedničko prijateljstvo preraslo u karijeru i ozbiljan posao.

Naziv Barabe dobili su svojedobno od svoje stroge profesorice glazbenog koja im je na jednom ispitu rekla “da sviraju kao prave barabe”, a kad je par mjeseci kasnije trebalo odabrati ime za novi bend, sjetili su se njezinih riječi i postali Barabe.

Foto: press

Video: YouTube

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *