Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Ana Batarelo: Miss sa stavom

Odmah na početku razbit ćemo par predrasuda: zaboravite na klasiku, zaboravite nasmješene manekenke, savršeno uvijene lokne i treptanje okicama. Stiže nova generacija cura, nazovimo ih modernim, suvremenim Amazonkama.

AnaBatarelo02Ona je Ana Batarelo, poznavateljima modne scene i onima koji je prate, a naročito medijima, dobro poznato lice s karijerom u stalnom vrtoglavom usponu. U nepune tri godine Ana je nanizala brojne uspjehe pod budnim okom već legendarnog tima Sanje Bjedov i Tamare Roglić.

Vjerovali ili ne, Ana Batarelo je bila perspektivna nogometašica i to vrlo dobra na poziciji desnog veznog igrača. Nakon teže povrede morala je odlučiti što dalje i iako su se jedna vrata zatvorila, otvorilo ih se nekoliko novih pa se Ana tako iskušala, među ostalim, u boksu i trčanju, ali uvijek joj se činilo da pravi izazovi tek slijede.

Na scenu su stupile Sanja i Tamara čije je iskusno oko primjetilo Anin potencijal i uvidjelo da je nebrušeni dijamant. Nakon dugih razgovora i nagovaranja, Ana je modelingu ipak dala šansu.

AnaBatarelo03Nije prošlo puno vremena, prva revija je već bila zakazana. Uslijedili su naporan rad i učenje hoda i okreta na pisti te scensko ponašanje i držanje te sve ostale tajne modnog biznisa koje je morala savladati. Iz kopački uskočila je u vrtoglave štikle i zadržala izvrsni balans! Nakon razbijanja početničke treme i odrađene prve revije te nakon velikog pljeska publike bilo je jasno kao dan: zvijezda je rođena!

Slijede mnogobrojna fotografiranja, castinzi, revije i tako u krug, no najsvijetliji trenutak karijere Ana je doživjela odlaskom na svjetski izbor Miss Earth na Filipinima kao prva predstavnica naše zemlje ikad. Do odlaska se radilo mahnito i teško u svega mjesec i pol dana, ali nitko nije sumnjao u njen uspjeh. Ana je dostojno predstavila Lijepu našu s posebnim naglaskom na čiste izvore pitke vode. Svojim neobičnim, a vrlo atraktivnim izgledom, ostavila je sve prisutne bez daha te dobila i naslovnicu u tamošnjim medijima.

AnaBatarelo01Ana Batarelo je danas već iskusni model kao što joj i službena titula kaže: The Best Model of Croatia i Miss Earth Croatia. Sigurno je da će se još titula nanizati u njenoj karijeri jer ova djevojka doista može sve – ona skija na vodi, boksa, igra nogomet, vozi sve što ide na četiri kotača, skače bungee jumping i sve to uz postojanu frizuru za koju voli reći da je njen zaštitni znak, a mi se tu definitvno moramo složiti!

Dakle, zaboravite sve što ste ikada mislili o pobjednicama izbora ljepote. Ako tražimo osobnost – evo tu je – ona pršti njome. Zaboravite na perfektne fen frizure i sjajne lokne jer u Aninoj kosi je njena snaga, tako i sama kaže.

Moderne žene ratnice preuzimaju vodstvo i mijenjaju pravila jer one to mogu! Baš kao što kaže popularna pjesma: Tko vlada svijetom? Djevojke!

Autor teksta: Mirko Merčep

Foto: Dražen Komar

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *