Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

10 stvari koje mogu poljuljati i najjaču vezu!

muškoNitko vam ne može garantirati da će vaša veza s voljenom osobom biti vječna, čak ni onda kada stupite u brak. Sve zapravo ovisi o tom koliko dajete, a koliko uzimate! 

Čak se i najčvršći brakovi mogu raspasti ako se na njima ne radi i ako se obje strane ne trude kako bi on uspio. Ali naravno da postoje načini kako da održite svoj brak i učinite ga sretnim i ispunjenim.

U nastavku pročitajte nekoliko stvari koje biste trebali izbjegavati u braku: 

1. Stalne pritužbe 

Nemojte dozvoliti da stalne pritužbe i kritike na račun partnera postanu vaša svakodnevnica. Greške se mogu dogoditi svakome. Najbolje je pokušati sagledati situaciju iz drugog ugla i razumjeti svog partnera.

2. Česte svađe

Svaki bračni par može se naći u situaciji da se ne slaže oko nekih stvari, ali ako se vi i vaš partner sve češće svađate, čak i oko sitnica onda je vrijeme da nešto promijenite. Pokušajte realnije sagledati stvari i razmislite da li je sve to vrijedno svađe.

3. Ogorčenost 

Nemojte se dovoditi u situaciju da postanete ogorčeni jedno na drugo. Ako ste se posvađali oko nečega pokušajte se ispričati jedno drugom i riješite stvari razgovorom kada se oboje malo smirite. Nema tog problema koji otvoren i iskren razgovor ne može riješiti.

4. Sebičnost u krevetu 

Ako razmišljate samo o tome da vama bude lijepo i da samo vi uživate, to je sebično i znači da veza ne funkcionira!. Oboje bi trebali uživati u tom činu i oboje bi se trebali jednako truditi da ono drugo uživa. Nemojte dozvoliti da vaš odnos postane jednoličan.

5. Distanciranje u javnosti 

Kada partneri počnu izbjegavati jedno drugo u javnosti i kada prestanu ići zajedno na neke događaje, to je jasan znak kako njihova veza nema budućnosti.

6. Nepredvidivost 

Ako ste danas zaljubljeni preko ušiju, a sljedeći dan tonete u ledenu ravnodušnost, vaš partner bi se zbog toga mogao osjećati nesigurno i nemirno.

7. Pretjerana posvećenost 

U redu je biti posvećen svom partneru i željet zadovoljiti sve njegove potrebe, ali nikako ne smijete zaboraviti na sebe. Nitko ne želi pored sebe osobu koja je izgubila identitet.

8. Ravnodušnost 

Ravnodušnost je posljednja stvar koju želite u svom braku. Kada jedan od partnera postane ravnodušan povratka na staro često nema. Zapamtite kako ljubav uvijek pronađe but, a ravnodušnost izgovor!

9. Tišina

Ponekad je lakše šutjeti nego izgovoriti ono što je mislima, ali kada se stvari počnu nakupljati može doći do emocionalnog preopterećenja koje nije lako popraviti vratiti na staro. Zbog toga je uvijek bolje odmah reći šta vam  je u mislima i što vam smeta ili ako niste zadovoljni.

10. Nedostatak intimnosti 

Intimnost nije samo seksualna, već je i emocionalna. Partneri trebaju slušati jedni druge i održavati osjećaj zajedništva i intime. Intimnost je važan dio svake zdrave romantične veze, a ako jedan od partnera ne misli tako, njihova veza neće moći trajati.

Mel

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *