Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Sretan rođendan Gibo!

gibonni1Zlatan Stipišić – Gibonni, rođen u Splitu, 13. Kolovoza 1968.  popularni hrvatski glazbenik, jedan od osnivača i prvi pjevač splitskog heavy metal sastava “Osmi putnik“, bivši pjevač bosanskohercegovačkog sastava “Divlje jagode“, a najpoznatiji po svojoj samostalnoj kantautorskoj karijeri.

Gibonni je jedan od nominiranih osoba za Najglamurozniju osobu.

Gibonnijeva karijera počinje davne 1986.g i od tada ne silazi sa hrvatskih, ali i svjetskih top lista.

Sa 37 osvojenih Porina, Gibonni je najnagrađivaniji hrvatski izvođač, a slijede ga Oliver Dragojević te grupa Parni valjak.

Gibonnijeva glazba (svojevrsna mješavina popa, etno i world glazbe) je svojstvena po jedinstvenoj, melankoličnoj mediteranskoj atmosferi i intimnoj lirici. Njegove pjesme izvodili su brojni poznati hrvatski umjetnici, a na mnogim su prigodama osvajale prestižne glazbene nagrade. Njegove je glazbene korijene lako pronaći jer je njegov otac, Ljubo Stipišić, vjerojatno najaktivniji arhivar hrvatskih tradicionalnih pjesama i cijenjeni etnomuzikolog.


U Gibonnijevoj glazbi ovih dana možete uživati i na LIVE koncertima diljem zemlje. Više o nadolazećim koncertima pogledajte OVDJE.

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *