Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Spektakularan povratak opere u pulsku Arenu:

F3DE605C-7D06-4CF6-ACF8-31B3B3F864B6Ljetna klasika u rimski amfiteatar ponovno dovodi operne zvijezde s europskih i svjetskih pozornica, karizmatične dirigente, poznate zborove i vrhunski orkestar

Nakon trijumfalnog prošloljetnog uspjeha kada je u velikom stilu, pred tisućama posjetitelja, vratio operu u Arenu u Puli, festival Summer Classics / Ljetna klasika

Opere riječkog HNK Ivana pl. Zajca vraća se u pulski amfiteatar, najljepšu pozornicu pod otvorenim nebom. Ovoga ljeta – s još većim i bogatijim programom, s čak tri izvedbe:  25. srpnja Verdijevom „Aidom“, 27. srpnja Beethovenovom Devetom simfonijom te 1. kolovoza Bizetovom „Carmen“.

Spektakularna Verdijeva “Aida”, opera svih opera, zbog velikog se uspjeha i zanimanja što ga je izazvala prošle godine, vraća još jednom u Arenu gdje će ponovno dočarati doživljaj drevnog Egipta u fascinantnom ambijentu antičke rimske arhitekture.

Veličanstvenu „Devetu“, najpoznatiju simfoniju Ludwiga van Beethovena, izvest će više od 150 glazbenika. Beethovenova umjetnička i humanistička oporuka svijetu, u kojem sloboda i ljubav pobjeđuju sva zla i nesreće čovječanstva, a radost zamijenjuje bol, doživjet će novu interpretaciju koja će zasigurno moćno odjekivati kroz ljetnu pulsku noć.

Vrela ljetna noć i Arena bit će savršena kulisa za Bizetovu „Carmen“, opernu priču o strastvenoj, upravo slijepoj ljubavi, ljubomori, prkosu i bijesu, o ženi koju, kako je to kazao Čajkovski, samo sudbina može imati. Produkcija “Carmen” koju ćete imati priliku vidjeti, nastaje posebno za prostor pulske Arene. Scenografske i svjetlosne intervencije transformirat će kamene tribine pulskog amfiteatra u dramatične španjolske krajolike i arenu za koridu.

Dolazak opere u čaroban ambijent pulske Arene prošle je godine dočekan s entuzijazmom te nagrađen samim riječima hvale od strane publike i kritike, a brojne internacionalne operne zvijezde i vrhunski umjetnici privukli su pod zidine drevnog amfiteatra tisuće gledatelja. Ako niste bili među sretnicima koji su doživjeli prošlogodišnju glazbenu čaroliju pod zvjezdanim nebom, ove godine program Ljetna klasika u pulskoj Areni upišite na vrh prioriteta i upotpunite svoj ljetni odmor melemom za dušu kakvog može pružiti samo nezaboravna emocija senzacionalne glazbe.

Pogledajte najavni video!

Ulaznice su u prodaji u sustavu Eventima i na blagajni HNK Ivana pl. Zajc.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *