Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Rezreve predstavljaju Chayenne

image00003Ponovno se zakuhalo na jugu, a opet miriše na Rezerve. Ovaj put predstavljaju spot za pjesmu Chayenne gdje je glavni ženski lik stvoren umjetnom inteligencijom!

Dalmatinski rockeri, bend Rezerve predstavljaju novi singl, pjesmu Chayenne kojom najavljuju dugoočekivani album. Riječ je o četvrtom singlu s nadolazećeg albuma, a s obzirom na šarenilo ritmova, stilova i melodija koje smo imali prilike ranije čuti u novim pjesmama: Sve u sol, Podstanar i Ne voliš dečke – s pravom očekujemo zanimljivu i veliku ploču.

U novoj glazbenoj pustolovini, Rezerve s juga sele na zapad, gdje se odvija priča o jednoj ljubavi, jednom odlasku i dvoje nesuđenih ljubavnika. Na prvu loptu sjetna i melankolična, Chayenne se razvija u upečatljivu, šarenu i snažnu numeru, kojoj već sam naslov sugerira da će biti sve osim obična ljubavna pjesma. Chayenne je ljepotica o kojoj se sanja. Ona je i provokacija. Kako nisu uspjeli pronaći osobu koja bi bila spremna odglumiti ju u njezinoj, povremeno i nagoj ljepoti, redatelj spota Milan Latković osmislio je inovaciju. Stvorio je ovaj ženski lik umjetnom inteligencijom unijevši u sustav željene odrednice i stvorivši nju-muzu glazbenog stvaranja, onu o kojoj se sanja, mašta, koju se pamti. Baš kao što ćete zapamtiti i refren ove zanimljive glazbene numere.

image00001„Ideja je bila napisati ljubavnu pjesmu s kojom će se moći poistovjetiti što više njenih imenjakinja, najbolji primjer su Ana (Srebrna Krila), Ivana od Parnog Valjka, Tamara od Bajage, pa Tamara od Borisa Novkovića, Milena, Danijela, Doris, Marija, Marina… Jedino Danijel Popović nije kalkulirao sa Džuli – pa je izdominirao Euroviziju. S tim na umu, stvorili smo priču o ljubavi prema jednoj djevojci neobičnog imena, nadajući se da će se sa njom moći poistovjetiti jednak broj djevojaka kao sa Džuli. Ako ne, na pjesmu će se sigurno uhvatiti velik broj muških slomljenih srdaca.“ – kažu mladi glazbenici.

A Rezerve i dalje po svom – tekst i glazbu potpisuju svi, a video spot i ovaj put, već spomenuti, pridruženi član grupe, splitski redatelj i snimatelj Milan Latković. Svojim redateljskim umijećem nas je i ovaj put, malim coming of age filmom poveo kroz svoje viđenje ove nemoguće ljubavi.

Chayenne najavljuje novi album u kojem ćete moći uživati i na vinilu. „Od početka smo patili za tim da imamo ploču. Ploča je nekako postala sinonim za album, i njega smo izdali – ali realno, još nismo izdali svoju prvu ploču, sad je vrijeme za nju!“ Vinyl-manija je ozbiljno zahvatila glazbenu industriju, taj se glazbeni format revitalizirao u velikom stilu, a istinski zaljubljenici u dobru glazbu zasigurno će biti zadovoljni i novim izdanjem Rezervi kojeg očekujemo do ljeta. Rezervama smo postavili i nekoliko pitanja….

 Vaš najveći uspjeh?

image00002Naš najveći glazbeni uspjeh definitivno je izdavanje prvog albuma “Ravno u zamku”, kao i brojni koncerti zbog kojih ovo sve zapravo i radimo. Mislimo da pravi rock bend treba što više svirati uživo jer je to jedini pravi put za prenijeti svoju glazbu i energiju na publiku. Što se tiče uspjeha koje brojimo treba spomenuti i osvojeno 1. mjesto na RockOff-u i 2. mjesto na Banjalučkom demo festu.

Koji su vam glazbeni uzori?

Od glazbenih uzora kojih ima previše naveli bismo Idole, Toma Pettyja, Ramonese, The Clash, Zbunjene i Sedmo Nebo.

A glazbena motivacija?

Naša je glavna motivacija postati najbolji bend na svijetu, kao i vjerojatno svakom bendu. Čudno je da u ovih 10 godina to već nismo uspjeli, ali uskoro stiže novi fantastičan album tako da skoro što nismo. :)

Najdraži koncert?

U posljednjih deset godina odsvirali smo puno odličnih koncerata po klubovima i festivalima na koje smo ponosni tako da je to baš teško pitanje. Ako bismo morali istaknuti neki nedavni koncert, onda je to definitivno nastup s našim dragim prijateljima iz benda Artan Lili u Beogradu.

I koje planove nam možete najaviti?

Sad nam je prioritet dovršiti drugi album i istog odsvirati i promovirati po cijeloj regiji što je više moguće.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *